avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Limita de varsta/stagiu complet
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Limita de varsta/stagiu complet

Persoana de sex feminin, nascuta in 1949, pensionata la limita de varsta in 2007, cu vechime la data pensionarii de 19 ani, 7 luni si 20 zile, din care 2 ani timp util.
Aflata inca din 2007 in continuare in campul muncii cu o vechime de 26 ani si 2 luni, i se poate schimba incadrarea pensiei de la limita de varsta, la pensie cu vechime completa? Si daca nu, care este vechimea/stagiul complet?
Cel mai recent răspuns: RaduLupu , utilizator 12:07, 19 Noiembrie 2015
Pensia este si va ramane de limita de varsta.

Poate solicita recalcularea pensiei pentru stagiul adugat(lucrat dupa pensionare) :

Legea 263/2010

ART. 107

(4) Pensionarii pentru limita de varsta care, dupa data inscrierii la pensie, realizeaza stagiu de cotizare, pot solicita recalcularea pensiei, in conditiile legii.
(5) Sumele rezultate in urma aplicarii prevederilor alin. (3) si (4) se acorda incepand cu luna urmatoare celei in care a fost inregistrata solicitarea.

Sa depuna la casa locala:
-O cerere de recalculare
-Un cupon de pensie
-O adeverinta pentru stagiu adaugat
Multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie vicamircea vicamircea Sunt pensionar din anul 2009. Între timp am făcut contracte cu societăţi comerciale cu capital privat, pentru 2 ore/zi. Aceste firme au plătit pentru mine ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie Dala16 Dala16 Buna ziua, Sunt pensionata la limita de varsta de la 1.07.2014, dar lucrez cu contract pe termen determinat. Intrebare: cum este mai bine, sa cer recalcularea ... (vezi toată discuția)
Am iesit la pensie in 2009 Eliza Geambasu Eliza Geambasu Se mai poate face recalculare?Am cotizat 39ani/9luni vechime neantrerupta in munca(asist.medical in spital) (vezi toată discuția)