avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Excludere de la plata pensiei alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Excludere de la plata pensiei alimentara

Buna ziua! Azi am fost dat in judecata pentru plata pensiei alimentare de o fosta relatie. Copilul (are daca nu ma insel 6-7 ani) nu sunt 100% ca este al meu, cu toate ca lumea zice ca seamana cu mine destul de tare. Momentan sunt insurat, am doi copii, unul de 4 ani si unul de 1 an, rate de 100 Euro lunar la banca si salar brut de 850 lei. Intrebarea mea este daca exista cumva vreo modalitate de a fi exclus de la plata pensiei alimentare?
Buna ziua,
Daca ati recunoscut copilul si va poarta numele, asta este, va trebui sa platiti.
Daca nu ati recunoscut acel copil si ati fost dat in judecata pentru stabilirea paternitatii atunci va trebui intai sa se stabileasca daca sunteti tatal lui si abia pe urma sa fiti obligat la plata pensiei.
Gabriel Klein Kiritescu
Multumesc pentru raspunsul rapid. Poate nu conteaza, dar vreau sa mentionez ca nu am fost casatoriti. Copilul nu l-am recunoscut, am fost dat in judecata pentru stabilirea paternitatii. Ati putea sa imi spuneti in situatia de fata oare la ce as putea sa ma astept? Sau ar fi mai bine o intelegere "in privat" ?
Obligatia legala de intretinere nu poate fi eludata, pentru niciun fel de datorii.
Buna ziua,
Daca se va stabili ca este copilul dumneavoastra atunci veti plati acea pensie care este de 1/6 din venit conform art. 529 C.civ.
Faptul ca nu ati fost casatoriti nu are relevanta.
Gabriel Klein Kiritescu
nu are importanta faptul ca ati fost casatorit sau nu. daca in urma procesului de stabilire a paternitatii ati fost declarat ca tata al copilului, va revine in mod legal obligatia de intretinere a acestuia, in cazul de fata de plata a pensiei alimentare. veti fi obligat la plata acesteia. intelegere la privat nu puteti face, intrucat in momentul in care nu veti mai plati nimic copilului mama va va putea actiona oricand in instanta pt stabilirea pensiei alimentare.

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere minor de la mama Maria Adriana Marinescu Maria Adriana Marinescu Buna ziua, am o salariata in situatia de mai jos : Dintr-o casatorie anterioara , femeia are o fiica in varsta de 12 ani, incredintata ei de instanta, la ... (vezi toată discuția)
Divort prin acord cu copil minor florentanecsoi florentanecsoi Sunt in divort de comun acord cu sotul,in care am cerut incredintarea minorei mamei spre crestere si educare,stabilirea minorei la domicililu meu,exercitarea ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Alexandra36 Alexandra36 Buna ziua, am divortat in lipsa in anul 2008, deoarece sotul meu a plecat si nu am mai stiut nimic de el, dupa un an de infatisari lunare la judecatorie am ... (vezi toată discuția)