Buna ziua, am divortat in lipsa in anul 2008, deoarece sotul meu a plecat si nu am mai stiut nimic de el, dupa un an de infatisari lunare la judecatorie am reusit sa divortez si sa obtin pensie alimentara prin ordin judecatoresc, intrucat nu am primit pensie alimentara pentru copil de la fostul sot am mers la politie, dupa un an de zile mi s-a spus ca dosarul este la Judecatoria de pe langa Sectorul 6...am fost acolo si am primit o hartie in care scria "neplata pensiei alimentare timp de 4 luni nu se considera rau platnic " dar era deja vorba de 4 ani si nu de 4 luni, am fost in audienta si "procuroare" mi s-a spus ca poate nu are de unde sa-mi dea banii fostul sot, am facut din nou plangere la Parchet si stupoare ! am primit aproape acelasi raspuns ! am mers din nou la "procuroare" si mi-a spus daca nu imi convine raspunsul sa o dau in judecata ! recunosc, de un an nu am mai facut nimic, am fost foarte dezamagita de justita din tara noastra. Intrebarea mea este, fiul meu are 7 ani jumate acum, ce pot face in conditiile dat sa pot sa ii obtin dreptul legal la pensie alimentara pana implineste 18 ani ? Multumesc frumos
Buna ziua,
Singura posibilitate este ca din doua in doua luni sa formulati plangere penala pentru abandon de familie.
Formulati-o in scris si depuneti-o cu scrisoare recomandata cu confirmare de primire.
De fiecare data solicitati si pensia restanta pe ultimii 3 ani.
Daca primiti neinceperea urmaririi penale va puteti adresa prim procurorului de pe langa parchetul care a solutionat plangerea si apoi instantei.
Din cand in cand formulati si cereri in care sa solicitati sa vi se comunice stadiul cercetarilor in respectivele dosare.
Gabriel Klein Kiritescu
Buna ziua,
Da, legal tot la parcjetul de pe langa judecatoria sect 6 dar o puteti adresa si parchetului de pe langa inalta curte ca o trimit ei la PJ6.
nu exista un formular.
O formulati asa cum credeti de cuviinta ca o incadreaza ei in temeiul legal.
Va trebui sa atasati si copie de pe sentinta de divort si de pe certificatul de nastere al minorului.
Gabriel Klein Kiritescu