avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua, am divortat in lipsa in anul 2008, deoarece sotul meu a plecat si nu am mai stiut nimic de el, dupa un an de infatisari lunare la judecatorie am reusit sa divortez si sa obtin pensie alimentara prin ordin judecatoresc, intrucat nu am primit pensie alimentara pentru copil de la fostul sot am mers la politie, dupa un an de zile mi s-a spus ca dosarul este la Judecatoria de pe langa Sectorul 6...am fost acolo si am primit o hartie in care scria "neplata pensiei alimentare timp de 4 luni nu se considera rau platnic " dar era deja vorba de 4 ani si nu de 4 luni, am fost in audienta si "procuroare" mi s-a spus ca poate nu are de unde sa-mi dea banii fostul sot, am facut din nou plangere la Parchet si stupoare ! am primit aproape acelasi raspuns ! am mers din nou la "procuroare" si mi-a spus daca nu imi convine raspunsul sa o dau in judecata ! recunosc, de un an nu am mai facut nimic, am fost foarte dezamagita de justita din tara noastra. Intrebarea mea este, fiul meu are 7 ani jumate acum, ce pot face in conditiile dat sa pot sa ii obtin dreptul legal la pensie alimentara pana implineste 18 ani ? Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Alexandra36 , utilizator 14:53, 24 Octombrie 2013
Mai intai de toate sunteti om... :D un om foarte sensibil la orice sfat nu-i place!
Din experienta mea, sfatul d-lui Kiritescu, foarte bun dpdv legal, este frustrant dpdv social. Mai mult, este o reactie exagerata sa consumi timp si nervi, daca nu si bani, ca sa faci ceva ce stii ca nu te va duce la nimic. E inutil.
Ca urmare a acestei reactii, de regula, reactia adversa (ca in chimie, asa e si relatia intre oameni) va fi tot exagerata: ascunderea veniturilor etc.

Daca sunteti interesata de pensia copilului, si este foarte bine ca sunteti, incercati intr-o singura plangere SAU actiune SAU executare sa obtineti informatii despre acel om: domiciliu, CNP, loc de munca, in aceasta ordine. Daca la acel moment avea carte de munca, sunt sanse mari sa aiba si acum. sau o societate sau alt venit legal si executabil.
Consumati resurse 2-3 luni, poate 5, insa nu inutil si il puteti executa imediat cum il gasiti cu ceva: un bun, o casa, o gradina, 3 sosete.

Cat despre faptul ca ati respins din start sfatul m_ellei, cred ca ar fi fost o dovada de gandire deschisa sa il intelegeti intai.
De cand dateaza decaderea din drepturile parintesti, despre ce abandon vorbim si care e motivul decaderii? Pentru ca eu ma tem ca ori nu exista o decadere in sensul legal al cuvantului ori nu stiti ca si daca exista aceasta nu e definitiva.
Orice parinte are dreptul de a solicita, in interesul copilului sau, exercitarea drepturilor parintesti in anumite conditii. Asa incat, cum spunea colega m_ella, aveti grija ce va doriti.

Poate reveniti cu detalii despre decaderea aia, ma tem ca nici macar n-o fi asta, nu stiu...
ma repet, datele problemei sunt multe pe care nu le cunoasteti, sunt un om deschis, insa eu am pus o intrebare, am primit raspuns. in rest, sfaturi si discutii inutile nu ma intereseaza. nu scriu tot ce s-a intamplat, ce a facut acel om ce acte am, ca nu are rost, as umple 10 topicuri inutil. Eu am crezut ca aici pot cere un sfat juridic nu sa fiu pusa la zid pentru ca nu stau sa va plictisesc cu povestea vietii mele.
ROG moderatori topicului sa il inchida deoarece eu am primit raspunsurile dorite si vad ca s-a inceput "judecarea" mea si nu e cazul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decaderea din drepturile parentale alinutza2705 alinutza2705 poate fi tatal decazut di drepturile parentale,daca de aprox 2 ani si jumatate n-a platit pensie alimentara?sau poate merge la inchisoare? (vezi toată discuția)
Drepturi parintesti CaradeanuMihaela CaradeanuMihaela Buna ziua! Se poate sa il decad pe tatal copilului meu din drepturile părintești.?? Mentionez ca noi suntem divorțati,eu am castigat custodia exclusiva a ... (vezi toată discuția)
Cum pot ataca in instanta o hotarare judecatoreasca din romania, eu locuind in spania alexia2006 alexia2006 Buna ziua Locuiesc in Spania de mai multi ani, impreuna cu fiul meu. Acum 2 ani, am hotarat sa ma despart de fostul meu sot, asa ca am intentat proces de ... (vezi toată discuția)