Mai intai de toate sunteti om... :D un om foarte sensibil la orice sfat nu-i place!
Din experienta mea, sfatul d-lui Kiritescu, foarte bun dpdv legal, este frustrant dpdv social. Mai mult, este o reactie exagerata sa consumi timp si nervi, daca nu si bani, ca sa faci ceva ce stii ca nu te va duce la nimic. E inutil.
Ca urmare a acestei reactii, de regula, reactia adversa (ca in chimie, asa e si relatia intre oameni) va fi tot exagerata: ascunderea veniturilor etc.
Daca sunteti interesata de pensia copilului, si este foarte bine ca sunteti, incercati intr-o singura plangere SAU actiune SAU executare sa obtineti informatii despre acel om: domiciliu, CNP, loc de munca, in aceasta ordine. Daca la acel moment avea carte de munca, sunt sanse mari sa aiba si acum. sau o societate sau alt venit legal si executabil.
Consumati resurse 2-3 luni, poate 5, insa nu inutil si il puteti executa imediat cum il gasiti cu ceva: un bun, o casa, o gradina, 3 sosete.
Cat despre faptul ca ati respins din start sfatul m_ellei, cred ca ar fi fost o dovada de gandire deschisa sa il intelegeti intai.
De cand dateaza decaderea din drepturile parintesti, despre ce abandon vorbim si care e motivul decaderii? Pentru ca eu ma tem ca ori nu exista o decadere in sensul legal al cuvantului ori nu stiti ca si daca exista aceasta nu e definitiva.
Orice parinte are dreptul de a solicita, in interesul copilului sau, exercitarea drepturilor parintesti in anumite conditii. Asa incat, cum spunea colega m_ella, aveti grija ce va doriti.
Poate reveniti cu detalii despre decaderea aia, ma tem ca nici macar n-o fi asta, nu stiu...
ma repet, datele problemei sunt multe pe care nu le cunoasteti, sunt un om deschis, insa eu am pus o intrebare, am primit raspuns. in rest, sfaturi si discutii inutile nu ma intereseaza. nu scriu tot ce s-a intamplat, ce a facut acel om ce acte am, ca nu are rost, as umple 10 topicuri inutil. Eu am crezut ca aici pot cere un sfat juridic nu sa fiu pusa la zid pentru ca nu stau sa va plictisesc cu povestea vietii mele.
ROG moderatori topicului sa il inchida deoarece eu am primit raspunsurile dorite si vad ca s-a inceput "judecarea" mea si nu e cazul