avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua, am divortat in lipsa in anul 2008, deoarece sotul meu a plecat si nu am mai stiut nimic de el, dupa un an de infatisari lunare la judecatorie am reusit sa divortez si sa obtin pensie alimentara prin ordin judecatoresc, intrucat nu am primit pensie alimentara pentru copil de la fostul sot am mers la politie, dupa un an de zile mi s-a spus ca dosarul este la Judecatoria de pe langa Sectorul 6...am fost acolo si am primit o hartie in care scria "neplata pensiei alimentare timp de 4 luni nu se considera rau platnic " dar era deja vorba de 4 ani si nu de 4 luni, am fost in audienta si "procuroare" mi s-a spus ca poate nu are de unde sa-mi dea banii fostul sot, am facut din nou plangere la Parchet si stupoare ! am primit aproape acelasi raspuns ! am mers din nou la "procuroare" si mi-a spus daca nu imi convine raspunsul sa o dau in judecata ! recunosc, de un an nu am mai facut nimic, am fost foarte dezamagita de justita din tara noastra. Intrebarea mea este, fiul meu are 7 ani jumate acum, ce pot face in conditiile dat sa pot sa ii obtin dreptul legal la pensie alimentara pana implineste 18 ani ? Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Alexandra36 , utilizator 14:53, 24 Octombrie 2013
as face-o, insa de 5 ani jumatate nu stiu absolut nimic de el, mama lui locuieste in Timisoara, banuiesc ca e acolo, nu stiu absolut nimic
am divortat in lipsa in anul 2008, deoarece sotul meu a plecat si nu am mai stiut nimic de el, dupa un an de infatisari lunare la judecatorie am reusit sa divortez si sa obtin pensie alimentara prin ordin judecatoresc, intrucat nu am primit pensie alimentara pentru copil de la fostul sot am mers la politie, dupa un an de zile mi s-a spus ca dosarul este la Judecatoria de pe langa Sectorul 6...

Dv ati divortat pe vechiul cod civil, aveti copilul in incredintare, iar pensia alimentara v-a fost stabilita raoprtat la venitul minim pe economie. Deoarece divortul s-a pronuntat in lipsa sotului, inseamna ca acesta nici nu stie de existenta hotararii prin care a fost stabilita obligatia de plata. Si atunci, cum v-ati fi asteptat sa plateasca?
Eu v-as da un sfat: impcatati-va cu ideea ca ati divortat, bucurati-va ca aveti un copil si canalizati-va atentia si energia catre copil. Bucurati-va ca in prezent aveti custodie unica si lasati-l pe fostul sot plecat si nestiut, nu de alta, dar daca reusiti sa dati de el s-ar putea sa-i desteptati instinctul patern si sa va treziti cu vreo actiune de autoritate parinteasca comuna. Si o va obtine ca asta-i regula acum. Sa vedeti atunci cum va trebui sa stati dupa el sa-si dea acordul in privinta copilului. Nu se merita acest stres pentru cei o suta si ceva de lei pensia alimentara.
m_ella2005... stie de divort deoarece a facut proces dupa ce s-a terminat divortul si a cerut partajarea apartamenului, a tot ceea ce este in el si a masinii. casa, bunurile si masina fiind ale mele inainte de casatorie(casatorie care a durat 4 ani), la judecatorie i s-a respins cererea din start fara judecata ca nu avea temei. custodie comuna nu are legal cum sa ceara pentru ca este decazut din drepturile parintesti, prin proces de abandon familial. pensia este stabilita la 1200 lei/lunar deoarece la vremea aceea avea un salariu de 5500 lei/lunat declarat la ITM. eu am cerut o solutie la problema mea, si am primit-o de la dl avocat Gabriel Klein Kiritescu, sfaturile e bine sa le aplicati pt prietenii si cunostiinte, nu aici..... ar mai fi multe de spus dar nu sunt aici sa imi povestesc viata, cu respect
''inseamna ca acesta nici nu stie de existenta hotararii prin care a fost stabilita obligatia de plata
Si atunci, cum v-ati fi asteptat sa plateasca?"...sa fi uitat ca are un copil pe aceasta lume caruia ar trebui sa ii ofere ceva si fara a exista vreo hotarare?
eu v-as da un sfat: nu renuntati niciodata ptr un drept care nu este al dumneavoastra ci al copilului dvs! aveti acaeasta obligatie fata de copil, indiferent ce si cum va dori tatal sa actioneze mai departe.fiti convinsa ca aceasta disparitie a lui se datoreaza relei credinte , ptr a nu plati pensia si nu il va interesa niciodata custodia comuna sau acest copil! e atat de clar...
Ultima modificare: Joi, 24 Octombrie 2013
desirelia75, utilizator
MULTUMESC mult desirelia75, asta e si dorinta mea, mai intai de toate sunt MAMA !

Alte discuții în legătură

Decaderea din drepturile parentale alinutza2705 alinutza2705 poate fi tatal decazut di drepturile parentale,daca de aprox 2 ani si jumatate n-a platit pensie alimentara?sau poate merge la inchisoare? (vezi toată discuția)
Drepturi parintesti CaradeanuMihaela CaradeanuMihaela Buna ziua! Se poate sa il decad pe tatal copilului meu din drepturile părintești.?? Mentionez ca noi suntem divorțati,eu am castigat custodia exclusiva a ... (vezi toată discuția)
Cum pot ataca in instanta o hotarare judecatoreasca din romania, eu locuind in spania alexia2006 alexia2006 Buna ziua Locuiesc in Spania de mai multi ani, impreuna cu fiul meu. Acum 2 ani, am hotarat sa ma despart de fostul meu sot, asa ca am intentat proces de ... (vezi toată discuția)