am divortat in lipsa in anul 2008, deoarece sotul meu a plecat si nu am mai stiut nimic de el, dupa un an de infatisari lunare la judecatorie am reusit sa divortez si sa obtin pensie alimentara prin ordin judecatoresc, intrucat nu am primit pensie alimentara pentru copil de la fostul sot am mers la politie, dupa un an de zile mi s-a spus ca dosarul este la Judecatoria de pe langa Sectorul 6...
Dv ati divortat pe vechiul cod civil, aveti copilul in incredintare, iar pensia alimentara v-a fost stabilita raoprtat la venitul minim pe economie. Deoarece divortul s-a pronuntat in lipsa sotului, inseamna ca acesta nici nu stie de existenta hotararii prin care a fost stabilita obligatia de plata. Si atunci, cum v-ati fi asteptat sa plateasca?
Eu v-as da un sfat: impcatati-va cu ideea ca ati divortat, bucurati-va ca aveti un copil si canalizati-va atentia si energia catre copil. Bucurati-va ca in prezent aveti custodie unica si lasati-l pe fostul sot plecat si nestiut, nu de alta, dar daca reusiti sa dati de el s-ar putea sa-i desteptati instinctul patern si sa va treziti cu vreo actiune de autoritate parinteasca comuna. Si o va obtine ca asta-i regula acum. Sa vedeti atunci cum va trebui sa stati dupa el sa-si dea acordul in privinta copilului. Nu se merita acest stres pentru cei o suta si ceva de lei pensia alimentara.