avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Excludere de la plata pensiei alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Excludere de la plata pensiei alimentara

Buna ziua! Azi am fost dat in judecata pentru plata pensiei alimentare de o fosta relatie. Copilul (are daca nu ma insel 6-7 ani) nu sunt 100% ca este al meu, cu toate ca lumea zice ca seamana cu mine destul de tare. Momentan sunt insurat, am doi copii, unul de 4 ani si unul de 1 an, rate de 100 Euro lunar la banca si salar brut de 850 lei. Intrebarea mea este daca exista cumva vreo modalitate de a fi exclus de la plata pensiei alimentare?
Mai buna e o intelegere, sigur. Si daca tot aveti proces pe rol, mergeti cu ea in instanta si ati terminat.
Scuzati ca pun atatea intrebari, dar pentru mine e o situatie noua. Presupusul meu copil are acum 12 ani, eu nu am stiut pana acum nimic, mama are 6 copii din care doar 2 sunt al fostului sot (care a luat acest copil pe numele lui, iar acum recent a parasit-o) si a dat in judecata pe toti presupusii tati (ea neavand loc de munca, gandesc ca acum vrea sa obtina un venit). Judecatoria ia in considerare acest lucru?
Ultima modificare: Joi, 24 Octombrie 2013
tomik, utilizator
Ar trebui sa va interesati mai bine de situatie. Pana nu inlatura prezumtia de paternitate a fostului sot , nu va poate chema pe dvs pt stabilirea paternitatii, copilul are actualmente un tata. Ala trebuie inlaturat..
Judecatoria sa tina seama de care situatie? Tine seama de multe lucruri, intai si-ntai ca acei copii trebuie sa manance.
Ultima modificare: Joi, 24 Octombrie 2013
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere minor de la mama Maria Adriana Marinescu Maria Adriana Marinescu Buna ziua, am o salariata in situatia de mai jos : Dintr-o casatorie anterioara , femeia are o fiica in varsta de 12 ani, incredintata ei de instanta, la ... (vezi toată discuția)
Divort prin acord cu copil minor florentanecsoi florentanecsoi Sunt in divort de comun acord cu sotul,in care am cerut incredintarea minorei mamei spre crestere si educare,stabilirea minorei la domicililu meu,exercitarea ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza pensia alimentara in sistemul militar? Grigore112 Grigore112 Buna ziua, as dorisi eu sa stiu cum se calculeaza pensia alimentara daca sunt angajat al Mapn? si daca ne intelegem pe cale amiabila, cum se face dovada ca ... (vezi toată discuția)