Buna ziua! Azi am fost dat in judecata pentru plata pensiei alimentare de o fosta relatie. Copilul (are daca nu ma insel 6-7 ani) nu sunt 100% ca este al meu, cu toate ca lumea zice ca seamana cu mine destul de tare. Momentan sunt insurat, am doi copii, unul de 4 ani si unul de 1 an, rate de 100 Euro lunar la banca si salar brut de 850 lei. Intrebarea mea este daca exista cumva vreo modalitate de a fi exclus de la plata pensiei alimentare?
Scuzati ca pun atatea intrebari, dar pentru mine e o situatie noua. Presupusul meu copil are acum 12 ani, eu nu am stiut pana acum nimic, mama are 6 copii din care doar 2 sunt al fostului sot (care a luat acest copil pe numele lui, iar acum recent a parasit-o) si a dat in judecata pe toti presupusii tati (ea neavand loc de munca, gandesc ca acum vrea sa obtina un venit). Judecatoria ia in considerare acest lucru?
Ar trebui sa va interesati mai bine de situatie. Pana nu inlatura prezumtia de paternitate a fostului sot , nu va poate chema pe dvs pt stabilirea paternitatii, copilul are actualmente un tata. Ala trebuie inlaturat..