avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil conceput inainte de pronuntarea divortului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil conceput inainte de pronuntarea divortului

Buna ziua, v-as fi f recunoscatoare daca m-ati ajuta cu niste sfaturi : am nascut in 16 oct 2013 - o fetita pe care nu o pot trece pe numele tatalui biologic desi sunt divortata din 6 febr 2013 - in dreptul numelui tatalui fiind trecut fostul sot cu care nu am mai avut leg intime de vreo 3 ani, deci 100% nu poate fi el tatal ,actualul meu iubit fiind tatal fetitei si dorindu-si f mult sa o recunosca , insa legea spune ca fetita a fost conceputa inainte de pronuntarea divortului si fostul sot este trecut in certificat ca si tata desi el nu are nici o leg. , va rog din suflet sa ma invatati ce sa fac, trebuie sa existe o portita, deoarece nu-mi permit financiar sa deschid actiune judecatoreasca.
Buna ziua, va multumesc pentru informatii, cineva mi-a sugerat sa o rezolvam printr-un mediator, ambele parti implicate sunt de acord cu rezolvarea acestei probleme, deci credeti ca asa ar fi mai usor si d.p.d.v legal si financiar?
Este absolut necesar ca instanța să constate lipsa legăturii , filiației copilului cu soțul mamei.Apoi, odată stabilit acest aspect, și tatăl biologic va putea face recunoașterea copillui , veți putea soluționa la mediator alte aspecte care țin: de autoritatea parentală, pensie de întreținere minor, program de vizită, etc. În caz că nu veți cădea de acord cu tatăl biologic asupra acestor aspecte prin bună învoială.
Dar o acțiune în tăgada paternității nu poate fi rezolvată la mediator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Test de paternitate constantin29 constantin29 Buna ziua,am o dilema care nu imi da pace am avut si inca am o relatie cu sotia unui amic ,relatie care a inceput in urma cu mai bine de 10 ani si continua si ... (vezi toată discuția)
Am numele fostului sot, tatal biologic.. performer189 performer189 Buna ziua o prietena de-a mea s-a despartit de actualul barbat si s-a imprietenit cu altcineva ea fiind maritata cu acte cu fostul, cu actualul a ramas ... (vezi toată discuția)
Ce este de facut?paternitate steriel steriel buna ziua, ma adresez dvs in speranta ca ma puteti indruma. sunt casatorita de n ani dar de 3 ani nu mai stau cu sotul. am o relatie de concubinaj cu un alt ... (vezi toată discuția)