avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Cursul de schimb şi piaţa ... Credit Prima Casa in lei, cum se calculeaza valoarea?
Discuție deschisă în Cursul de schimb şi piaţa monetară

Credit Prima Casa in lei, cum se calculeaza valoarea?

Buna ziua, ma aflu in postura de a vinde o proprietate, cumparatorul fiind beneficiar al programului Prima Casa. Din punctul meu de vedere, ca vanzator, date fiind noile reglementari care nu mai permit achizitionarea de credite imobiliare in valuta, intervine si problema de schimb valutar. Mai concret, daca eu vand imobilul cu 30.000 de euro, banca cumparatorului imi va transfera echivalentul in lei al acestei sume in contul meu personal. Intrebarea este: dupa ce curs valutar va calcula institutia financiara echivalentul in lei a 30.000 euro, dupa cursul la vanzare sau cel la cumparare? Diferenta intre cele doua este de minim 10 bani, ceea ce inseamna, la 30.000 euro, cel putin 3.000 de lei, o suma deloc neglijabila. Va multumesc si astept cu interes un raspuns.
Ultima modificare: Marți, 22 Octombrie 2013
bianca34, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:50, 22 Octombrie 2013
Fixati un pret in lei sau intelegeti-va cu clientul sa suporte diferenta .
Cursul in euro va fi al BNR din ziua platii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar cu imobil ipotecat Nusestie Nusestie Buna ziua, Vreau sa achizitionez un imobil nou... ipotecat. Achizitionarea se va face cu credit Prima Casa. Creditul acordat in cadrul programului Prima ... (vezi toată discuția)
Transfer valuta dragalina2006 dragalina2006 am transferat din contul de lei o suma in contul de valuta, cu alte cuvinte am cumparat valuta din contul de lei si am transferat-o in contul de valuta. cursul ... (vezi toată discuția)
Achizitionarea pe firma a unei autoutilitare sh din germania numerar si fara tva claudiu75 claudiu75 Vreau sa stiu daca legea imi permite cumpararea unei masini Mercedes Sprinter SH din 2010 in valoare de 16900 Euro (net, fara TVA) in numerar din ... (vezi toată discuția)