avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Detin un numar de actiuni si nu mai primesc deloc ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Detin un numar de actiuni si nu mai primesc deloc dividente este posibil in situatia aceasta?

Dentin actiuni la o firma care este listata la bursa, detin un numar de actiuni la aceasta si de ani de zile nu am mai primit dividente, mi s-a spus ca toti cei care detin actiuni si care nu lucreaza in aceasta firma nu mai primesc deloc dividente, primesc dividente doar cei care au actiuni si lucreaza in aceasta asa mi s-a spus ca s-a hotarat in consiliul de administratie. este posibil asa ceva?nu pot face nimic?
Cel mai recent răspuns: Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator 17:42, 22 Octombrie 2013
Buna seara. Doar un sfat. Incercati sa verificati pe bvb.ro acea companie listata la bursa dupa cod. La informatii financiare exista si informatii despre dividende, valoarea acestora pentru fiecare an, fie ca e vorba de PF sau PJ si detalii despre data acordarii lor. Tot acolo gasiti si informatii referitoare la AGA ordinare si extraordinare, scopul acestor adunari, hotararile luate.
Ultima modificare: Marți, 22 Octombrie 2013
adrian_adri, utilizator
Nu cred că poate fi hotărât așa ceva în Consiliul de administrație.Dacă aveți calitatea de acționar, ar trebui să primiți dividende, cel puțin ca urmare a unei solicitări pe care o puteți face, iar asta indiferent dacă lucrați acolo sau nu.Solicitați în scris plata dividendelor, pe ultimii 3 ani.
În caz de refuz, de înțelegere amiabilă , sesizați instanța .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividente si actiuni vaspa vaspa Detin un Certificat de actionar de la marea privatizare. Cum as putea afla daca sunt de luat dividente pe actiunile respective, cu precizarea ca pana acum nu ... (vezi toată discuția)
Doresc un raspuns: de ce nu primesc dividende? andreealencar andreealencar Am 3 certificate la fabrica Napoca,mai exact 2 ale bunicilor care sunt inca in viata,iar unul al mamei.Problema e ca nu au mai primit dividende din 1996 si as ... (vezi toată discuția)