avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie transfer loc de munca, valabila?..pot refuza???
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie transfer loc de munca, valabila?..pot refuza???

Salutare. de curand am primit o decizie cu privire la transferul meu de la locul actual de munca la un nou loc stabilit de angajator. Transferul se face in baza art D alin 2 din CIM.

La art D Locul de munca Din CIM arata astfel:
a) activitatea se desfasoara la statia AGIP Timpuri NOI
b)in lipsa unui loc de munca fix salariatul va desfasura activitatea astfel:.........-..........(exact asa)

Pot refuza transferul??
ps: mentionez k decizia a venit pe mail...nu este semnata de nimeni...au zis k urmeaza sa trimita actele in original pt a fii semnate
Pot refuza semnarea acestor acte???
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:15, 1 Aprilie 2009
Prin contractul dumneavoastra de munca a fost indicat un loc de munca fix.
Orice modificare a contractului individual de munca in timpul executarii acestuia nu se poate face decat cu acordul ambelor parti si numai cu semnarea unui act aditional la contract, intr-un termen de 15 zile de la data incunostintarii in scris a salariatului, cu exceptia situatiilor in care modificarea este permisa de lege.
Angajatorul dumneavoastra doreste modificarea locului dumneavoastra de munca actual.
Conform Codului Muncii, locul de munca poate fi modificat unilateral de catre angajator doar prin delegare sau detasare.
Delegarea inseamna indeplinirea unor sarcini in afara locului de munca, dar nu poate fi dispusa pentru o perioada mai mare de 60 de zile. Doar cu acordul salariatului perioada se poate prelungi, cu cel mult inca 60 de zile.
Detasarea presupune schimbarea temporara a locului de munca la un alt angajator, si poate fi dispusa pe o perioada de cel mult un an. Se poate refuza detasarea numai in mod exceptional si pentru motive personale temeinice.
Angajatorul poate modifica temporar locul muncii, fara consimtamantul salariatului, si in cazul unor situatii de forta majora.
In consecinta, apreciez ca nu sunteti fortat sa semnati un acord de schimbare a locului de munca. Iar daca vorbim despre delegare sau detasare, ramane sa va decideti in functie de ce motive se invoca in sprijinul asa-zisului "transfer".
Mult succes!

atentie marita la ce acte va pune sa semnati angajatorul!! Din proprie experienta va relatez urmatoarele: in urma unor decizii abuzive postul pe care l-am ocupat INTR-O COMPANIE DE STAT "s-a desfiintat" si mi-au bagat pe gat un act aditional la CIM pe care DACA il semnam incuviintam mutarea mea la o distanta de 80 km. de domiciliu. Daca nu sunteti de acord cu decizia angajatorului semnati doar ca ati luat la cunostinta nu si modificarea CIM. Insa sa va asteptati ca angajatorul sa ia alte masuri..desfiintare de post..Consultati un avocat sau stati cu ochii pe forum, nu semnati nimic sub presiune. #-o
sigur asa am sa fac...mii de multumiri!!!
ramane de vazut pt sapt asta...si va anunt!
Ok am inteles...fara acordul meu nu ma pot transfera!
Programul meu de lucru este o sapt lucrata una libera..iar azi am terminat sapt de lucru fara sa primesc acele acte in original.....iar ei in acea decizie precizau k de la 1.04.2009 sunt transferat in alta locatie!
1 cade miercuri...deci sunt in sapt libera si nici nu am semnat ceva.....deci nu-mi pot face rau!?
acum..... daca nu o sa semnez acel transfer presupun k de luni 6 aprilie sa ma astept la orice din partea lor?.....probabil o sa fiu torturat...:)....(mentionez k lucrez la snack bar).....sunt curat...dar mi-e frica sa-mi faca ceva mai rau....oricum Dumnezeu e de partea celor buni!!! Va multumesc din suflet pentru ajutorul dat!!!
O noua problema!! Eu sapt asta sunt liber...dupa decizia primita ar fii trebuit k maine sa ma prezint la noul loc de munca...nu o voi face!! Am inteles de la colegi, ca seful de statie a spus ca luni (6.04) daca eu ma prezint in aceasi loc (Timpuri Noi) ...NU ma mai primeste!!! Ce-mi sugerati sa fac??? sa ma cert cu el...sa raman...sa merg la itm...nush ce sa fac????

Alte discuții în legătură

Delegare, mod de exprimare a acordului salariatului ACEA ACEA Conform prevederilor art. 9 din Legea 16/2017 privind detasarea transnationala in cadrul prestarii de servicii internationale, personalul angajatorilor ... (vezi toată discuția)
Schimbare loc de munca dumitrudiana dumitrudiana sunt angajata conform CIM la unul din cele trei puncte de lucru ale societatii pot fi mutata prin decizie fara acordul meu la un alt punct de lucru (vezi toată discuția)
Refuz semnare act aditional Monica H. Monica H. ce se poate face daca salariatul refuza sa semneze de primire informarea si actul aditional de schimbare a locului de munca??? (vezi toată discuția)