avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot avea activitate in concediu prenatal/postnatal?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot avea activitate in concediu prenatal/postnatal?

Buna ziua,
Am un PFA-profesie liberala,am achitat cei 0.85% pentru concedii si indemnizatii.Vreau sa intru in concediu prenatal/postnatal,126 zile fara a intra in CCC,voi suspenda activitatea la PFA,ma intereseaza daca in cele 126 zile mai pot avea venituri din contracte civile de prestari servicii.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:54, 23 Octombrie 2013

Mergeti la Casa de asigurari de sanatate si intrebati in ce conditii beneficiati de indemnizatie pentru cele 126 de zile.
Legal este sa nu facturati servicii in perioada concediului medical si sa nu aveti incasari.

Nu intrati in CIC pentru ca nu doriti dar beneficiati de stimulent 500 lei pentru ca obtineti venituri profesionale.
Nu o sa am contracte civile de prestari servicii pe PFA, vor fii din alta sursa.In cele 126 zile voi suspenda activitatea pe PFA.
1.Se poate sa am alte venituri din contracte civile?
2.In cele 126 zile fiind in medical,trebuie sa stau doar acasa,daca ma controleaza de la sanatate,sau pe cei de la sanatate ii intereseaza daca suspend activitatea pe PFA si atat?
Multumesc!
1. Nu cunosc vreo prevedere legala care sa interzica obtinerea de venituri profesionale in perioada concediului de maternitate.

2. - Maternitatea nu este o boala este o stare fiziologica chiar daca pentru acaesta perioada se emite vertificat medical.
- Pe perioada de concediu de maternitate nu este obligatoriu sa stati acasa.
- Aveti foarte multe iesiri din casa, toate in legatura cu grija fata de sanatatea fatului sau a copilului.
- Fiti sigura ca nu va verifica daca sunteti acasa nici de la Casa de Asigurari de Sanatate si nici din partea angajatorului (s-ar face de ras).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu post natal-urgent cristina2070 cristina2070 Buna ziua, Situatia e un pic dificila, dar stiu ca se poate rezolva intr un fel, numai ca nu stiu de unde sa incep, de aceea va cer ajutorul (l am primit ... (vezi toată discuția)
Concediul medical pentru pfa (ccc) mirabelabruma mirabelabruma buna ziua ,mar interesa sa stiu daca am dreptul la concediul medical cel de 126 zile de dinainte si de dupa nasterea copilului.eu in mai trebuie sa nasc dr.de ... (vezi toată discuția)
Emitere facturi in calitate pfa in concediu pre si post natal Mary MOGOL Mary MOGOL Buna seara! As dori sa stiu daca in perioada concediului pre si post natal se pot emite facturi in calitate de PFA? Cand trebuie suspendata ... (vezi toată discuția)