avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire din concubinaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire din concubinaj

Buna ziua ,am si eu o intrebare : daca doua persoane traiesc in concubinaj 10 ani sau chiar mai mult ,in cazul decesului uneia dintre ele cealalta nu are dreptul la nimic din mostenire ?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 13:06, 23 Octombrie 2013
Nu, legislaţia noastră nu recunoaşte concubinajul, iar drept de moştenire are, conform legii, soţul supravieţuitor.
:((:(
Relatia de concubinaj nu va confera dreptul de a succede, insa, in situatia in care ati efectuat imbunatatiri la acest bun, aveti un drept de creanta, pentru sumele de bani investite, care au condus la sporirea valorii de circulatie a acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concubinaj timp de 26 de ani- drepturi concubina? xyz098 xyz098 buna ziua bunicul meu a trait cu o adoua femeie fara sa se casatoreasca timp de 26 de ani acum dupa moartea lui ea a zis ca isi vrea partea ei cu toate ca ea ... (vezi toată discuția)
Concubinaj handsu handsu Daca in cadrul unui concubinaj femeia contribuie la constructia unei case cu o suma importanta ,fapt pe care barbatul recunoaste printr-o declarate olograf ... (vezi toată discuția)
Îmbunătăţiri clădire melinda67 melinda67 Îmbunătăţirile făcute la o casă au un timp de amortizare?Dacă ai făcut o lucrare la o casă, dar ai locuit în ea, în caz de divorţi pot să ai ... (vezi toată discuția)