avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Îmbunătăţiri clădire
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Îmbunătăţiri clădire

Îmbunătăţirile făcute la o casă au un timp de amortizare?Dacă ai făcut o lucrare la o casă, dar ai locuit în ea, în caz de divorţi pot să ai pretenţii să fii plătit?
Sumele de bani investite in imobil, care au condus la sporirea valorii de circulatie a acestuia, dau nastere unui drept de creanta.

Dreptul de creanta poate fi constatat de catre instanta de judecata, recuperand, astfel, sumele de bani investite la imbunatatirea bunului .

( respectand termenul general de prescriptie,cel de trei ani, cu mentiunea ca prescriptia intre soti nu curge , ci este suspendata).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj si mostenire RPDiana RPDiana Buna ziua, Inainte de casatorie am inceput constructia unei case pe teren concesionat impreuna cu parintii mei. Casa era intabulata pe numele meu inainatea ... (vezi toată discuția)
Proprietar imobil cumparat in timpul casatoriei de catre ambii soti _Oana_ _Oana_ Buna seara! Va rog sa ma ajutati in ceea ce priveste clarificarea unei situatii jur : impreuna cu sotul meu am cumparat in timpul casatoriei un imobil, dar ... (vezi toată discuția)
Drepturile sotiilor dupa casatorie asupra imobilului Alexandra Lucaciu Alexandra Lucaciu Părinții meu urmează să îmi dea in moștenire o casa la rosu. Nelămuririle mele sunt: -dupa căsătorie casa devine bun comun? -daca in timpul ... (vezi toată discuția)