avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Administrator SRL sau schimbare administrator unic?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Administrator SRL sau schimbare administrator unic?

Buna seara,
tatal meu detine un srl si doreste sa ma adauge pe mine administrator sau daca este mai avantajos(cheltuiala si timp pierdut) sa treaca srl'ul direct pe numele meu, deci sa elimine orice fel de legatura cu firma.

Care este cea mai buna solutie si cam cat costa una si cat cealalta? Iar cat timp dureaza?

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Adrian1994 , utilizator 23:05, 23 Octombrie 2013
Schimbarea se face prin hotarare AGA si apoi mentiune la Registrul comertului, dureaza putin si costa putin (in jur de 600 lei). Ganditi-va de doua ori inainte de a face aceasta miscare generatoare de raspundere fiscala majora.
Inteleg, deci asta inseamna sa treaca firma pe numele meu, nu?
La ce va referiti cu raspunderea fiscala majora?

Multumesc mult
Adrian1994 a scris:
tatal meu detine un srl si doreste sa ma adauge pe mine administrator

La administrare ma refeream in primul rand. Ca si administrator aveti multe obligatii (de fapt toate). Dar si ca actionar aveti destule obligatii. Acum depinde de firma, patrimoniu etc.
Am inteles.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediul social in apartament eutoteu eutoteu Cate firme se pot face (avea sediul) intr-un apartament de 3 camere? (vezi toată discuția)
Retragere actionar!!!!ajutor!!!!!! oachioachi oachioachi Avem un SA care a mers bine si a inregistrat profit bunicel. De ceva vreme insa se pare ca treaba sta rau. Nu ni se dau explicatii pertinente de ce e situatia ... (vezi toată discuția)
Punct de lucru in romania deschis de o societate cu sediu in spania mare mare As vrea sa stiu ce acte am nevoie pentru a deschide un punct de lucru,deoarece mi se cere pentru a prelua marfa din fabrici romanesti.As vrea sa mai stiu cat ... (vezi toată discuția)