avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechime in specialitate, incadrare in specialitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechime in specialitate, incadrare in specialitate

Doresc sa ma autorizez la OCPI iar conditia de care ma lovesc este cea de vechime. Conditia de vechime in specialitate este de 1 an ca inginer sau 2 ani de tehnician.

Situatia C.I.M. este urmatoarea (sunt angajat la 2 societati comerciale:

Prima societate (angajat pe baza adeverintei de la facultate in care se specifica faptul ca sunt absolvent dar fara licenta si a diplomei de BAC)

o septembrie 2011 - aprilie 2012, angajat ca topograf (cod COR 311804), program part-time, 2 ore pe zi
o mai 2011 - septembrie 2013, modificare program, angajat ca topograf (cod COR 311804), program full-time
o octombrie 2013 - prezent, modificare functie, angajat ca inginer topograf (cod COR 216504), program full-time

A 2-a societate (angajat pe baza adeverintei de inginer de la facultate) - in iulie 2012 am promovat examenul de licenta (am devenit inginer)

o august 2012 - prezent, angajat ca inginer geodez (cod COR 216502), program part-time, 2 ore pe zi


Am fost la OCPI cu toate actele si mi-au spus ca nu indepinesc conditia de vechime. Persoana nu m-a putut lamuri, si in afara de lucrul asta m-a bagat mai mult in ceata.

Conform spuselor, as avea putin peste 3 luni vechime ca inginer (din C.I.M. de la a 2-a societate, 1/4 din perioada) iar vechimea ca tehnician topograf/topometrist este zero pentru ca am fost angajat fara a fi absolvit o scoala sau colegiu de topografie (chiar daca i-am precizat ca la angajare terminasem 4 ani de facultate dar nu sustinusem licenta si am dus adeverinta). Mai mult, nici faptul ca in iulie am devenit inginer nu puncteaza ca si vechime pentru ca nu mi-au modificat C.I.M..

Ordinul 107 nu precizeaza faptul ca este nevoie sa fii angajat full-time. Am fost sau nu angajat conform specializarii mele la prima societate?

Doresc sa merg mai departe la ANCPI sa le prezint problema mea, ei coordoneaza OCPI-ul si pot decide in aceasta privinta. Nu stiu daca conform legii am dreptate.
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 19:05, 23 Octombrie 2013
Aveti vechime in specialitate de 1 an, intrucat in perioada aug 2012-prezent aveti CIM pe functia de inginer. Nu are nici o importanta faptul ca acel CIM este cu norma intreaga sau partial, decat daca aceasta obligatie este solicitata expres in metodologia de concurs, ca si criteriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asimilare meserii idanys idanys topograf cod cor [b]311804[/b] cu ce meserii se asimileaza? agent hidrotehnic cod cor 712915 cu ce meserii se asimileaza? (vezi toată discuția)
Incadrare pe post inginer fara diploma de licenta mediterr mediterr Buna ziua, Am situatia urmatoare: Directorul a decis sa angajeze un inginer constructii hidro ca ar fi avut nevoie in structura sa. Mi-a reprodus toate ... (vezi toată discuția)
Cor vs cnfpa ContSters75393 ContSters75393 Buna ziua.Am si eu o nelamurire si in rindurile de mai jos o sa va descriu situatia urmatoare:o persoana urmeaza niste cursuri organizate de CNFPA si obtine o ... (vezi toată discuția)