avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cum se face poprirea
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cum se face poprirea

Daca poate cineva sa-mi raspunda la urmatoarele.Am un credit de nevoi personale la BancPost.De ceva vreme nu l-am mai platit.Am fost data pentru executare silita.Sa primit la firma unde lucrez sa mi sa faca poprire pe salar.Pina aici totul e OK.Actele au venit dupa 15 Martie ,dar la acea data erau date drepturile salariale.Am fost anuntata de catre firma ca o sa mi se faca retinerea in luna Aprilie.OK.In data de 26 Martie ni sa virat pe card avansul.Precizez ca salariul este virat pe carduri BCR.Cind m-am dus sa scot avansul in valoare de 1400 ron nu mi s-a dat nimic.Cont 0.Bineinteles ca de la firma nu s-a facut poprirea.Cind am intrebat la BCR ce se intimpla,mi s-a spus ca am poprire de la BancPost.Se poate asa ceva ca cineva sa umble la cardul meu fara stirea mea,si fara sa primesc nimic ca ei au luat acea suma?Si inca o intrebare.Daca firma nu face poprirea pateste ceva?Va multumesc.
Pot fi fost supuse executarii silite prin poprire sumele de bani pe care urmeaza sa le primiti de la oricare dintre tertii care va datoreaza bani. In cazul dat, s-a infiintat poprirea si fata de sumele pe care urma sa le primiti de la angajator, dar si fata de sumele pe care urma sa le primiti de la banca. Practic,fiind titulala unui cont bancar, aveti dreptul sa "cereti" bancii plata sumelor din cont, ceea ce ati si incercat prin solicitare de retargere numerar. La fel ca si angajatorul, si banca BCR a primit instiintare de poprire , pentru ca amandoua unitatile va datoreaza bani, firma - din salariu, banca - din cont.
Daca salariul s-ar fi platit direct "in mana", nu ati fi intampinat problemele amintite acum. Si asta pentru ca, prin poprirea din salariu nu poate fi urmarita decat valoarea a 1/3 din venitul lunar net.
Daca angajatorul dumneavoastra nu se conformeaza popririi in termen de 3 luni de la data cand a fost notificat, se poate sesiza instanta de executare, in vederea validarii popririi, in sensul obligarii silite ca urmare a unei sentinte judecatoresti.
Cel mai bine este sa vorbiti sa vi se plateasca salariul cash, din care sa se retina si sa se vireze la BancPost limita prevazuta de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita card credit andreearicu andreearicu Buna ziua, am o intrebare legata de un card de credit restant in suma de 2600 ron pt care s-a trecut la executare silita ,neffind platit de cca. 2 ani de zile ... (vezi toată discuția)
Retreagere bani de la banca emanuel2001 emanuel2001 Buna ziua,am o mare rugaminte,salariul a fost virat unei banci iar banca nu vrea sa-mi dea banii spunand ca am poprire.Cum pot sa intru in posesia banilor si ... (vezi toată discuția)
Poprire cont bancar naum_ianca naum_ianca Am un credit de nevoi personale la BCR. Am avut restanta, am fost data la o firma de recuperare, am platit si eu cat am putut (nu toata suma). Restanta mea ... (vezi toată discuția)