avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... CIM pensionar
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

CIM pensionar

daca o persoana si-a depus dosarul de pensie la limita de varsta (si acest "proces" dureaza oricat intre 1 si 3 luni), este posibil/legal sa se angajeze in aceasta perioada de asteptare a deciziei? in caz afirmativ, ce se va intampla cu cim-ul persoanei dupa iesirea, oficiala la pensie, daca va dori sa continue cu jobul respectiv?

(post de sofer)
Cel mai recent răspuns: Bruta , utilizator 15:11, 23 Octombrie 2013
Daca dosarul va avea o solutionare favorabila, va primi pensie de la data depunerii dosarului si poate cumula pensia cu salariul la locul de munca unde se va angaja. La data cand doreste sa-si inceteze contractul, solicita recalcularea pensiei prin adaogarea perioadei lucrate.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Octombrie 2013
Bruta, utilizator
trebuie sa astepte decizia de pensionare sau poate icnepe lucrul in timp ce este "judecat" dosarul? un pensionar poate cumula pensie cu salariu de norma intreaga?
va multumesc!!
Se poate angaja
Pensionarii limita de varsta pot cumula pensia cu salariul indiferent de durata muncii (1, 2,4,..... sau 8 ore)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare damian oana damian oana Buna ziua Va rog sa imi spuneti ce este mai avantajos intre: - pensionare la limita de varsta plus angajat in continuare si dupa cat timp se face ... (vezi toată discuția)
Cim pensionar carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua! Se poate angaja cu CIM de 8 h ( la o societate cu cap. privat ) o persoana care beneficiaza de pensie, daca a fost pensionat inainte de implinirea ... (vezi toată discuția)
Intocmirea dosarului de pensionare doriacristina doriacristina Mai intai, apreciez foarte mult orice ajutor. Este prima oara cand ma ocup de un dosar de pensionare si am nevoie de cateva raspunsuri. Imi cer scuze daca am ... (vezi toată discuția)