avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... actiune anulare act fraudulos facut in dauna ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

actiune anulare act fraudulos facut in dauna creditorilor

societatea x este in administrare judiciara urmand ca in curand sa se aprobe trecerea la faliment.
procedura s-a deschis in ianuarie 2004.
in anul 2003 societatea x instraineaza intregul patrimoniu prin participare cu aport in natura la constituirea societatii y.
in vederea indestularii chiar partiale a creditorilor au ramas de valorificat actiunile pe care SC X le detine la SC Y, insa acestea nu au prea mare cautare.
intrebarea mea este urmatoarea: pot cere anularea actului prin care s-a adus aportul la SC Y pentru ca acele bunuri sa revina in proprietatea SC X si sa fie valorificate?
conformn art. 60 admin sau lichidatorul poate cere anularea actelor frauduloase facute in dauna creditorilor in cei 3 ani anteriori deschiderii procedurii.
cineva mi-a spus ca nu pot face acest lucru intrucat acele bunuri sunt ale SC Y, fara a binevoi sa-mi detalieze acest aspect.
baza acestui fapt ar fi art. 65, al. 1 din L 31/1990 unde se precizeaza ca in lipsa de stipulatie contrara, bunurile constituite ca aport in societate devin proprietatea acesteia in momentul inmatricularii la ORC.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 19:12, 16 Mai 2005
Solicita administratorului anularea actului de infiintare a societatii la care a fost constituit capitalul social cu aportul in natura.
Partea proasta e ca administratorul/ lichidatorul cere bani de la creditori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune anulare act fraudulos facut in dauna creditorilor societatea x este in administrare judiciara urmand ca in curand sa se aprobe trecerea la faliment. procedura s-a deschis in ianuarie 2004. in anul 2003 ... (vezi toată discuția)
Dizolvare firma fara lichidare sneferu1st sneferu1st Buna ziua. Am inteles ca se poate dizolva o societate fara lichidare prin hotararea asociatului unic.si de altfel marfa de pe stoc va reveni asociatului ... (vezi toată discuția)
Aport in natura la sa pbmice pbmice Adunarea AGA al SC X SA hotaraste infiintarea SC Y SA ai carei actionari sunt: SC X SA - 99% si persoana fizica (actionar majoritar la SC X SA) - 1%. Aceeasi ... (vezi toată discuția)