Marți, 15 aprilie, are loc evenimentul: Reges-Online - Care sunt noutățile și cum abordăm tranziția la noul registru de evidență a salariaților.Participă →
in baza sentinte civile comunicata la data de 21.10.2013 prin care suntem oligati reintegrarea salariatului pe vechiul post si plata drepturilor salariale, etc, nu discut motivele instantei care sunt date cu interpretarea gresita a legii, care vor face obiectul recursului ci va solicit sprijin, in sensul ca: trebuie sa-l repunem pe vechiul post de indata cfm art. 274 din codul muncii si sa-i platim drepturile slariale perioadei de la desfacere pana la reintegrare sau doar dupa ramanerea definitiva si irevocabila a solutiei civile data de curtea de apel, emit decizia de reintegrere?
specific ca este vorba de o institutie bugetara
multumesc anticipat
ideea este ca, fostul salariat sa nu considere neexecutarea cfm art. 262 si 263 din codul muncii, de regula care ar fi cea mai indicata? pe ca nu am mai avut astfel de spete, oricum banii nu-i putem da pentru ca nu-i avem in buget, iar pentru asta trebuie sa primim aprobare din partea ordonatorului principal de credit, care ne finanteaza in speta M.Sanatatii, si postul dupa ce l-am concediat a ramas vacant in statul de funcii, iar MS a taia toate posturile vacante
Am inteles asta. Insa daca se promoveaza recurs cu suspendare, atunci invoca degeaba art.261 si 262 din codul muncii.
Chiar daca ati fi avut bani in buget, plata se face conform OG nr.71/2009. Insa procedura de reintegrare este mai complexa. va trebui informat ordonatorul principal de credite pentru reinfiintarea postului, astfel incat sa puteti face si reintegrarea.
Opinia mea este promovarea recursului si sa solicitati suspendarea executarii hotararii pana la pronuntarea instantei de recurs.
Sentinta
dobro
am primit hotarire judecatoreasca prin care se obliga pirita la reintegrarea in munca a salariatului si plata drepturilor salariale de la data concedierii pina ... (vezi toată discuția)