avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolventa

1. Persoana juridica a contractat 3 credite de la Banca cu garantie de la Fond de garantare
2. In data de 20.03.2012 persoana juridica deschide la cerere procedura insolventei
3. Termen de inscriere la masa credala este 10.04.2012, banac se inscrie in termen
4. Persoana juridica face contestatie la suma cu care sa inscris banca, contestatie nesolutionata nici pana in prezent , intrucat se efectueaza o expertiz ain cauza
5. In 20.12.2012 Fondul plateste garantia catre banca
6. In 24.01.2013 (dupa 34 de zile) Fondul depune cerere la tribunal de inscriere in tabel de creante sustinand avand calitatea de subrogat prin contractele de credit
7. In data de 07.10 .2012 Banca si Fondul solicita intrarea in faliment motivand ca nu am achitat paltile curente, in conditiile in care contestatiile nu sunt inca terminate iar instanta da termen pana la solutionarea contestatiei
INTREBARI:
1. Care este termenul in care Fondul putea sa solicite inscrierea in tabelul de creante de la data cand Fondul a platit la Banca garantia(partial din credit)?
2. Putea Fondul sa voteze intrarea in faliment in conditiile in care si suma cu care sau inscris ei am contestato si nici creanta bancii nu este inca stabilita fiind inca contestatia pe rolul insatntelor?
3. in momentul in care Fondul a platit la Banca din credit , avea obligatia de a aduce la cunostinta si persoanei juridice acest lucru, prin notificare? In ce termen?
4. Trebuie Fondul sa faca dovada subrogarii prin ceva documente, in conditiile in care banca prin contractele de credit are un articol care precizeaza ca Fondul se subroga in toaate drepturile bancii?
5. Trebuie inscrisa aceasta subrogare la Arhiva electronica?
Cel mai recent răspuns: popescu-sorin , utilizator 15:55, 23 Octombrie 2013
Fondul s-a subrogat legal in drepturile bancii si poate continua tot ce a inceput aceasta.

Ref la cererea de faliment eu cred ca trebuie intai solutionata contestatia.
OK! dar in cat timp trebuia sa se inscrie la masa credala de la momentul platii garantiei si daca aceasta trebuie inscrisa la arhiva electronica precum si daca avae dreptul la vot nefiind palnul definitiv?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajati la masa credala ElenaRota ElenaRota Daca o firma deschide procedura insolventei si are si salarii restante de plata catre angajati, acestia trebuie sa se inscrie la masa credala (inclusiv sa ... (vezi toată discuția)
Raspuns la contestatie inscriere in tabelul preliminar al creantelor Stylleru Stylleru Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea speta: Am fost acceptat la masa credala a unei societati comerciale in tabelul preliminar cu o creanta chirografara. Un ... (vezi toată discuția)
Actiune in instanta firma in faliment RamonaTache RamonaTache Un SRL are de recuperat o suma de bani de la o societate.In urma unei verificari la ONRC facuta la momentul prezent s-a aflat ca este in procedura de ... (vezi toată discuția)