avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce acte imi trebuie si cum obtin hotararea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce acte imi trebuie si cum obtin hotararea judecatoreasca de incredintare a unui minor?

Buna ziua.
Fetita mea are 1 an, locuieste exclusiv cu mine, tatal nu plateste pensie, nu se intereseaza de ea, nu o viziteaza. A recunoscut-o, este in certificatul de nastere, dar nu poarta numele tatalui, ci al meu.
As vrea sa stiu cum pot obtine hotararea judecatoreasca de incredintare a copilului.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:10, 25 Octombrie 2013
Lucrurile sunt clare, insa ar fi bine sa intelegeti ca acum dv. si tatal exercitati in comun autoritatea parinteasca si, daca nu sunteti un caz extrem, tot in comun o veti exercita si dupa acest dosar.
Asta ca sa nu faceti o actiune inutila prin care sa credeti ca obtineti ceva si in realitate...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie oana_veciunca oana_veciunca am un copil de 5 luni , nu mai sunt cu tatal acestuia, nu am fost nici casatoriti iar acuma l-am dat in judecata pe tatal copilului pentru custodie....la ... (vezi toată discuția)
Pasaport minor sub 14 ani elenna9 elenna9 Pentru existenta tatalui,in certificatul copilului meu(trecut printr-o hatarare judecatoreasca),as avea nevoie si de acordul lui.De ceva timp imi spune ca ma ... (vezi toată discuția)
Incredintare tutela minor Stache Stache Care este sansa incredintarii custodiei copilului minor (obtinerii statutului de \\"parinte custodian\\")de catre instanta, nascut in urma unei relatii de ... (vezi toată discuția)