avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... este vreo problema?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

este vreo problema?

Va rog sa-mi dati un raspuns la urmatoarea pb:am fost angajata la o firma timp de 7ani dupa care firma a falimentat.In 23 sept am incetat activitatea la acea firma iar peste 3 zile am fost angajata la alta firma care mi-a facut contract pe perioada determinata.Problema este ca mie imi expira contractul la sfirsitul acestei luni si vreau sa va intreb daca pt acele 3 zile intrerupere nu voi putea lua somaj.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:00, 28 Martie 2009
Depinde cum ati incetatA RAPORTUL DE MUNCA DACA ESTE PRIN DEMISIE NU BENEFICIATI DE SOMAJ
Daca CIM pe perioada determinata inceteaza de drept la data mentionata in contract , atunci veti beneficia de indemnizatie de somaj....chiar daca ati avut o intrerupere de 3 zile.
Legea prevede ca sa fi muncit minim 12 luni din ultimele 24 de luni, iar incetarea CIM sa nu fie imputata salaritului.
Cum v-a spus si colega mea mai sus, sigur veti beneficia de indemnizatie de somaj deoarece CIM a fost pe perioada determinata iar dvs. aveti lucrate peste 12 luni in ultimele 24 de luni. Atentie insa daca ultimul angajator a platit contributiile la somaj! O sa aveti nevoie de o adeverinta cu veniturile celor 12 luni (fiindca ati fost la doi angajatori in aceste 12 luni aveti nevoie de 2 adeverinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa expirarea unui contract pe durata determinata kurti kurti Buna seara,am o intrebare am lucrat 7 luni fara intrerupere la o firma cu contract pe durata determinata.Inainte de aceste 7 luni am lucrat la alta firma. Am o ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj? lenareg lenareg Buna seara, Va rog sa ma lamuriti in legatura cu p problema .Sunt in somaj pana la 1 oct 2010 , dar din 15 sept mi-i se iveste posibilitatea sa ma angajez pe ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca ContSters76364 ContSters76364 Buna ziua Am lucrat la o firma de curierat timp de 1 an pe perioada determinata,si acum cand trebuia sa-mi faca contractul pe perioada nedeterminata,am primit ... (vezi toată discuția)