avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie urmaº
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie urmaº

Bună ziua! Aş dori să aflu dacă este posibil să existe 2 beneficiari ai unei pensii de urmaş în condiţiile următoare: un beneficiar este soţia celui decedat (soţia are vârsta de 64 de ani, au fost căsătoriţi 46 de ani; cel decedat 74 de ani - a lucrat cca. 40 de ani, a ieşit la pensie în mod corespunzător), iar celălalt este unul dintre copii celor doi, care are 21 de ani şi în momentul de faţă este student. Din câte am citit în lege, ambii urmaşi se încadrează în criteriile de acordare, unul fiind student, vârsta mai mică de 26 de ani, iar celălalt soţia. Asta înseamnă că vor beneficia de 75% din pensia de urmaş? Există vreo problemă care ar trebui luată în calcul? Mulţumesc anticipat!

Mai adaug că beneficiarul student urmează cursurile de ZI, la buget şi primeşte bursă de studiu. Afecteaza asta cu ceva?
Ultima modificare: Miercuri, 23 Octombrie 2013
Nick7, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 17:21, 23 Octombrie 2013
Totul este in regula.
Ambii au dreptul la pensie de urmas.

Se va acorda 75% din pensia sustinatorului,pentru 2 urmasi.
Adica 37,5 pentru fiecare.
Daca cuantumul va fi mai mic de 350 de lei de fiecare,va primi fiecare indemnizatia minima pentru pensionari de 350 de lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas andra_puyshor andra_puyshor o cunostinta e casatorita de 11 ani cu o persoana care e pensionara.Poate primi pensie de urmas dupa moartea lui?(ea este casnica nu a lucrat niciodata) Au si ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas D@nutzu D@nutzu Buna seara, Am si eu o nelamurire cu privire la pensia de urmas, am inteles ca pensia de urmas se sisteaza in momentul in care incepi sa lucrezi cu carte de ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas Mona2203 Mona2203 Buna seara, in urma cu 10 ani tatal meu a decedat in urma unui accident de munca si de atunci pana acum am beneficiat de pensie de urmas. De doi ani de cand nu ... (vezi toată discuția)