Am pe tatal meu....care are 88 de ani si doreste sa vinda locuinta comuna cu a mamei.
Mama este incadrata cu handicap grav si eu ii sint tutorele legal...
Pentru ca nu sint deacord cu aceasta vinzare(pe mama unde sa o duc dupa ce au convietuit 61 de ani ?...acum vrea sa o abandoneze...fara mijloace de subsistenta...)
a inceput sa distruga locuinta comuna.
De la o crapatura,a lovit cu ciocanul si a distrus un perete...si nici nu-mi permite sa fac reparatiile cerute de starea casei...
CUM PROCEDEZ LEGAL !?...........
Cu multumiri
Cereti constatarea lipsei de discernamant a tatalui si numirea dvs ca tutore si solicitati internarea intr-un centru medical.O puteti face pe cale de ordonanta presedintiala, invocand actiunile de distrugere si iresponsabilitatea acestuia. Un avocet va stii cum sa procedeze....success! ,
Nici tata nu pare prea zdravan, ar trebui sa incercati cum zice d-nul avocat sa-l puneti sub interdictie si sa ii fiti si lui tutore, ii veti administra apoi si lui venitul.
( tutore ca mama are Altzhaimer)
Nu am citit ca are Alzheimer, a zis insa de handicap grav si nu a zis nimic ca ar fi interzisa, de aceea ar fi curatela, nu tutela.
Ar fi o idee sa-i faceti tatalui o plangere penala sau, cum spunea colega mai sus, daca e cazul, o interdictie.
Intretinere sotie
cfinica
Va rog sa-mi indicati cum pot obliga tatal sa-si respecte obligatia de intretinere a sotiei....mama nu a avut serviciu...acum au o virsta inaintata...
Mama ... (vezi toată discuția)
Tutore
corina stancu
mama este incadrata cu gradul de handicap grav - Alzheimer. pentru a-i putea ridica pensia pentru limita de virsta, trebuie sa-i devin tutore. ce drepturi si ... (vezi toată discuția)