avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Distrugere intentionata locuinta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Distrugere intentionata locuinta

Am pe tatal meu....care are 88 de ani si doreste sa vinda locuinta comuna cu a mamei.
Mama este incadrata cu handicap grav si eu ii sint tutorele legal...
Pentru ca nu sint deacord cu aceasta vinzare(pe mama unde sa o duc dupa ce au convietuit 61 de ani ?...acum vrea sa o abandoneze...fara mijloace de subsistenta...)
a inceput sa distruga locuinta comuna.
De la o crapatura,a lovit cu ciocanul si a distrus un perete...si nici nu-mi permite sa fac reparatiile cerute de starea casei...
CUM PROCEDEZ LEGAL !?...........
Cu multumiri
Cereti constatarea lipsei de discernamant a tatalui si numirea dvs ca tutore si solicitati internarea intr-un centru medical.O puteti face pe cale de ordonanta presedintiala, invocand actiunile de distrugere si iresponsabilitatea acestuia. Un avocet va stii cum sa procedeze....success! ,
Curator, nu tutore, nu?
ce sunteti exact pentru mama, concret, uitati-va in act si spuneti de acolo.
Se poate incerca o plangere penLa pt infractiunea de distrugere.
Este cea mai simpla cale.
Nici tata nu pare prea zdravan, ar trebui sa incercati cum zice d-nul avocat sa-l puneti sub interdictie si sa ii fiti si lui tutore, ii veti administra apoi si lui venitul.
( tutore ca mama are Altzhaimer)
Nu am citit ca are Alzheimer, a zis insa de handicap grav si nu a zis nimic ca ar fi interzisa, de aceea ar fi curatela, nu tutela.
Ar fi o idee sa-i faceti tatalui o plangere penala sau, cum spunea colega mai sus, daca e cazul, o interdictie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie cand unul din proprietari este bolnav psihic eleny62 eleny62 Tatal meu vrea sa-mi doneze apartamentul detinut de el impreuna cu sotia care este bolnava psihic. Trebuie neaparat si acordul ei? Fratii nu au nici o ... (vezi toată discuția)
Intretinere sotie cfinica cfinica Va rog sa-mi indicati cum pot obliga tatal sa-si respecte obligatia de intretinere a sotiei....mama nu a avut serviciu...acum au o virsta inaintata... Mama ... (vezi toată discuția)
Tutore corina stancu corina stancu mama este incadrata cu gradul de handicap grav - Alzheimer. pentru a-i putea ridica pensia pentru limita de virsta, trebuie sa-i devin tutore. ce drepturi si ... (vezi toată discuția)