avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tratament medical cu un medicament neaprobat in UE
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tratament medical cu un medicament neaprobat in UE

In ce conditii ai dreptul la un medicament pentru care nu exista aprobare europeana pentru diagnosticul de boala respectiv?
Daca nu ai nici o alta alternativa la tratamentul bolii?Nu iti este recomandata alta procedura ori medicament alternativ,ce ai de facut?sa nu faci nimic ,sa accepti sa se agraveze boala ori sa incerci sa il cumperi cu bani tai,chiar daca tratamentul este f.costisitor .
Daca de acel tratament depinde starea ta de sanatate?Daca ai o hotarare judecatoreasca,care iti acorda acel tratament si acesta nu este respectat in decurs de 3 luni de 2 ori si mai grav apare decesul persoanei la cateva zile dupa data cand trebuia sa faci tratamentul dar nu ai avut posibilitatea de a intra in tratment prin lipsa medicamentului?
Cel mai recent răspuns: kronung , utilizator 07:12, 24 Octombrie 2013
Daca vreti sa incepeti un proces trebuie stiut pe ce organizatie sau persoana sa dati vina, cu ce s-ar fi facut vinovati in optica dvs., ce daune/pedepse cereti si din ce motive ar trebui acordate daunele, etc. De ex. pentru bolile lui Pompe si lui Fabry exista medicamente care costa 100 000 euro/luna, plus ca sunt dubii asupra efectivitatii lor. De ce ar trebui sa beneficiati dvs. de ele si nu multi alti pacienti, care ar putea fi tratati din cei 100 000 euro * numarul de luni? Asta e o problema de justitie sociala si de eficacitate a tratamentului.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Octombrie 2013
tgeorgescu, utilizator
Este vb de gliom si dupa 3 operatii am primit raspunsul ca mai are de trait 2 max 3 luni.
Dupa aceasta veste a urmat 2 luni de tratament in afara UE,neavand nici o alternativa imediata.Dupa acest tratament ,totul a fost ok aproximativ 1 an dar a aparut o recidiva.Alt tratament ,tumora a scazut la jumatate,dupa 4 tratamente stationa.Cand trebuia sa primeasca tratamentul ,au invocat diverse motive si dupa cateva zile a decedat.
Tratamentul a fost refuzat de 2 ori iar in cateva ori nu a fost primita in spital din motive puerile trebuind sa mearga la alt spital,cam o ora dus,o ora intors fara supraveghere medicala,avand certificat de handicap grad 1.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri morale pentru participarea fara voie la testarea unor medicamente Gabriela138 Gabriela138 Buna seara! In anul 2009 am fost diagnosticat cu atrofie cerebeloasa si luat in evidenta spitalului Socola Iasi, urmand tratamentul prescris de medic. In anul ... (vezi toată discuția)
Concediul medical dora ri dora ri se poate ca intr-o luna sa ai doua internari la specialitati diferite?ex;boli interne si psihiatrie. (vezi toată discuția)
Povestea mea... kronung kronung POVESTEA MEA , CARE POATE FI A TA ! Semnalmente-familie cu un copil,studii medii ,fara coloana vertebrala cautati pentru exterminare. Povestea noastra ... (vezi toată discuția)