avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pot fi achitat daca am declarat felul urmator ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pot fi achitat daca am declarat felul urmator ?

Buna seara ma numesc Alex o sa incep prin a va spune exact ce am declarat la politie .

Subsemnatul ****** ****** ******* fiul al lui ****** si al ******** nascut la data de **.**.****.
Declar urmatoarele . In seara de 05.06.2010 la ora 11 am iesit afara in cartier la insistenta prietenilor mei : ****** ****** si ****** ***** dupa care am plekat spre sala de calcutoare Forte Force dupa care la ora 1 am plecat de la sala de jocuri si am mers pe strada cu ( 5 nume dar nu mai stau sa pun *** ) la care inculpatul **** *****
ne-a propus sa spargem un magazin afla la parterul unei vile . Eu cu ***** ***** si cu **** ***** am refuzat spunand ca nu dorim sa participam si ca mergem la o scara de bloc alaturata si ca nu vrem sa facem nimik altceva . Dupa 10 minute ceilalti trei ***** , ***** si ***** au venit la noi cu cateva bidoane de bere si suc din care am gustat si noi . Dupa aceasta am plecat de la acea scara indreptandune spre scoala 6 si am fost opriti de o patrula de jandarmi , care a chemat politia si am fost dusi la sectie unde am stat intre orele 01.30. pana la 01.45 pentru declaratii .(asta nu este adevarat ca ne-au tinut pana la 7 dimineata , normal nu ar fi trebuit sa declar cum au zis ei dar mai máncam 1 ora bataie daca nu scriam asa ) .

ASTA ESTE DECLARATIA DATA DE MINE . Eu am inteles ca am fost scos de sub urmarire penala si urmeaza sa mi-se acorde o amenda administrativa ( daca puteti sa imi explicati ce este ) asa mi-sa zis la ultima declaratie de la avocatul din oficiu si de la domnul politist ce ancheteaza cazul . insa eu nu sunt de acord cu aceasta amenda si as dori sa fac recurs sau ceva in genu , plus ca eu credeam ca ei glumeau si nustiam ca , chiar au spart acel magazin . am aflat asta debea la sectia .

Intrebarea mea este daca fac recurs pot sa ies nevinovat , pentru ca nu ma consider si sincer as vrea si un test poligraf care am inteles ca se va face daca il cer prin avocat instantei . Precizez ca aveam 15 ani si am mai fost condamnat pentru o fapta pe care o recunoscusem si as recunoasteo si pe asta daca as fi .
Camerele de luat vederi au surprins doar pe cei 3 care au venit cu bidoanele .
Cel mai recent răspuns: ContSters302543 , utilizator 04:29, 27 Iulie 2014
Când veți avea confirmarea faptului că ați primit o amendă administrativă doar, vă recomand să fiți mulțumit cu această soluție.O achitați și gata.Dacă nu vă convine totuși soluția puteți face plângere la prim procuror, în termen de 20 de zile de la comunicarea rezoluției.Oricare ar fi rezoluția însă puteți face această plângere, este dreptul dvs.
Nu e vorba doar de o declaratie.
Sunt mai multe probe care se coroboreaza.
Daca aveati angajat avocat nu va bateau.
Instanta nu o sa creada ca ati fost batut.
Declaratia dvs nu are nici o valoare daca nu se coroboreaza cu alte probe.
Domnu Lascoschi deci nu aveam de gand sa spun asa ceva (ca am fost batut, plus ca asta se intamplase in seara resp cand s-a spart magazinul dupa ce acea patrula ne-a luat la sectie la " declaratii ") , dar am semnat la politie incetarea urmariri penale sau neinceperea urmariri penale parca numai stiu sigur ce mi-a zis dansul ( dupa cum mi-a zis acel avocat din oficiu ) dar apoi mi-sa spus ca nu o sa mai fiu chemat . O sa fiu achitat de catre domnul procuror sau tot o sa ajung in instanta deoarece nu vreau sa mai am treaba cu asa ceva sunt linistit la casa mea acum . Multumesc astept raspunsul dumneavoastra .
Ultima modificare: Joi, 24 Octombrie 2013
ContSters302543, utilizator
Dacă vi s-a spus că veţi primi o amendă administrativă, înseamnă că nu veţi face închisoare şi această amendă nu vi se va trece în cazier.
Amenda administrativă se aplică atunci când procurorul ajunge la concluzia că faptele comise de dvs. nu prezintă gradul de pericol social al unei infracţiuni, adică ceea ce aţi făcut dvs. nu este atât de grav încât să fie nevoie să fiţi trimis în judecată şi să vi se aplice o amendă penală sau o pedeapsă cu închisoarea.
Dacă aţi fost bătut la secţia de poliţie, trebuia ca în momentul în care aţi plecat de acolo să mergeţi la medicul legist şi să scoateţi un certificat medico-legal pentru a putea dovedi acest lucru.

Alte discuții în legătură

Pot fi condamnat pentru ceva ce nu am facut ? ContSters302543 ContSters302543 Pot fi condamnat pentru ceva ce nu am facut ? Buna ziua ma numesc Alex. Acum 3 ani cand aveam 15 ani am fost cu niste prieteni la o sala de jocuri iar apoi ... (vezi toată discuția)
Furt magazin urmărire penală ContSters477673 ContSters477673 In cazul unui furt din magazin in urma căruia managerul magazinului a depus plangere ceea ce a dus la semnarea unui proces verbal intocmit de politie in care ... (vezi toată discuția)
Dosar penal - furt din magazin roxanatr roxanatr buna ziua!! am o mare problema si nush ce sa fc... am fst prinsa cand am incercat sa iau cv dintr-un magazin si mi s-a fct dosar penal.. acum dosarul este ... (vezi toată discuția)