avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pot fi condamnat pentru ceva ce nu am facut ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pot fi condamnat pentru ceva ce nu am facut ?

Pot fi condamnat pentru ceva ce nu am facut ? Buna ziua ma numesc Alex. Acum 3 ani cand aveam 15 ani am fost cu niste prieteni la o sala de jocuri iar apoi cand am plekt de akolo noaptea ) ne-am intalnit cu alti amici care au spart un magazin ( precizez ca am baut din sucul pe care ei il furasera fara sa stim ca e furat ) dar noi nu am stiut acest lucru , iar la un momentdat am fost opriti de o patrula de jandarmi pe drum si dusi la sectia de politie respectiva , ne-au fost luate declarati i, iar toti am declarat acelasi lucru ca eu si cu cei doi prieteni ai mei ne-am intalnit cu ei dupa ce am plekt de la sala de jocuri fara a stii ca ceilalti au facut ceva ilegal asta au declarat si cei care au facut acest lucru ). prietenii mei au fost si batuti .. insa nu au reclamat au lasat- o asa , intrebarea este : - Pot sa fiu condamnat intr-un fel in acest caz ? Deoarece acum sunt si major si nu vreau sa platesc pentru ceva ce nu am facut ?!
Ultima modificare: Joi, 10 Octombrie 2013
ContSters302543, utilizator
In mod normal nu se poate intampla asa ceva.
Ar fi destul de greu sa se intample asa ceva .
Depinde si de ceea ce declara ceilallti...
Instanta poate pronunta condamnarea daca constata constată că fapta există, constituie infracţiune şi a fost săvârşită de inculpat, sa presupunem fara sa cunoastem dosarul putem, daca ne raportam la ce sustineti dvs nu ar trebui sa va condamne, dar una este cum prezentati dvs situatia si alta, ce se gaseste la dosar.
toti au declarat in felul in care am zis eu ...un avocat mi-a spus ca pot primi o amenda sau o pedeapsa cu suspendare in cel mai rau caz
In cel mai rau caz se poate si inchisoare cu executare.
Daca va gaseste vinovat si nu recunoasteti comiterea faptei se poate aplica pedeapsa cu executare.

Si cum nu puteti sa recunoasteti daca sunteti nevinovat nu va ramane decat sa sperati ca totul va fi bine pentru dvs.
am revenit , am fost la declaratii cu avocatul din oficiu si mi-sa spus ca am fost scos de sub urmarire penala si voi primii o amenda administrativa de minim 1000 de lei parca . intrebarea mea este daca voi primi ceva acasa inca o citatie sau daca in amenda va scrie pentru ce este pentru ca nu vreau sa afle familia mea de acest lucru , precizez ca o achit imediat ce o voi primi . astept un raspuns multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Octombrie 2013
ContSters302543, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi achitat daca am declarat felul urmator ? ContSters302543 ContSters302543 [b]Buna seara ma numesc Alex o sa incep prin a va spune exact ce am declarat la politie . Subsemnatul ****** ****** ******* fiul al lui ****** si al ... (vezi toată discuția)
Conducere fără permis - prima abatere Marcel007 Marcel007 Buna ziua! Am si eu nevoie de ajutorul vostru intr-o problema. Intr-o zi am fost oprit de radar conducând fără permis de conducere un autovehicul cu o ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma!! transfer de bani micutzu1989 micutzu1989 Am intrat intr-o incurcatura legata de inselaciune, un fost prieten imi trimitea bani pe card si eu trimiteam mai departe la alte persoane mentionate de el, ... (vezi toată discuția)