avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Separarea bunurilor dupa cununie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Separarea bunurilor dupa cununie

Sunt casatorita civil din martie 2013. Cand am depus actele pentru cununie am fost intrebati cum alegem: bunurile in comun sau separat si am ales in comun, dar acum as vrea separat. Cum se procedeaza? Nu doresc divort, ci doar alegerea variantei ca eu si sotul sa avem bunurile separat. In timpul casatoriei nu am achizitionat bunuri, nici nu am mostenit. Se face la notar? Cat costa?
Puteti opta pentru regimul separatiei de bunuri dupa ce trece 1 an de la casatorie. Notarul va inventaria bunurile (inventar incheiat in forma autentica) dobandite de cei 2 soti inainte de casatorie si va incheia conventia matrimoniala aferenta regimului separatiei de bunuri.
Si cu veniturile cum o sa faceti, care unde contribuie si cu cat? Ca si aici trebuie sa va ganditi daca vreti un regim adevarat de separatie de bunuri. Altfel veti avea o struto-camila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul civil ContSters96930 ContSters96930 Este adevarat ca daca ma casatoresc acum,deci ma cunun cu prietenul care il am dupa noul cod civil daca ne despartim el are dreptul la apartamentul meu pe care ... (vezi toată discuția)
Casatorie - bunuri proprii si comune in casatorie lore8000 lore8000 Buna ziua. In situatia in care o viitoare sotie detine inainte de casatorie o suma importanta de bani in banca sau o casa achizitionata inainte de ... (vezi toată discuția)
Regimul matrimonial 080668 080668 va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Daca exista un contarct prenuptial incheiat sub semnatura privata ,la un moment dat in timpul casniciei ,regimul ... (vezi toată discuția)