avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 327 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Plata impozit pe masina si apartament
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Plata impozit pe masina si apartament

as dori sa stiu daca in cazul sotiei care are in grija fetita cu handicap grav este sau nu obligata sa plateasca impozitul pe masina si pe apartament.mentionez ca masina este pe numele meu (al sotului) si noi suntem casatoriti legal si locuim impreuna cu copilul.:wassat:
Cel mai recent răspuns: septy , utilizator 09:31, 24 Octombrie 2013
Facilitatea scutirii de la plata obligatii fiscale aferent imobil si teren aferent si auto ,nu se acorda decat persoanelor beneficiare de decizie/certificat de incadrare in grad de handicap conform disp art 26 din L nr 448/2006 republicata
L nr 448/2006 Sectiunea 7 - Facilitati

Art. 26
Persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiaza de urmatoarele facilitati fiscale:
a) scutire de impozit pe veniturile din salarii si indemnizatii de natura salariala;
b) scutire de la plata impozitului pe cladire si teren;
c) scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu atas si mototriciclurilor, adaptate handicapului;
d) scutire de la plata taxei pentru eliberarea autorizatiei de functionare pentru activitati economice si viza anuala a acestora;
e) scutire de la plata taxei hoteliere.
buun dar in cazul nostru fetita are 10 ani.masina este folosita pentru deplasarea ei.citeam undeva un articol de lege care specifica faptul ca exista scutire de impozit pe considerentul acesta.o sa caut articolul respectiv si o sa-l postez.multumesc.din raspunsul d-voastra reiese faptul ca exclusiv persoana in cauza(respectiv fetita)beneficiaza de scutire la taxe si impozite da?si implicit parintii acesteia mai ales ca mama este asistent personal.
Ultima modificare: Joi, 24 Octombrie 2013
septy, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire plata impozit cladire si teren la parinte de copil cu handicap grav moldoveanudaniela moldoveanudaniela sunt mama unui copil cu handicap grav si as dori sa stiu daca sunt scutita de plata impozitului la teren ,casa si chiar si masina,daca sunt pe numele meu!in ... (vezi toată discuția)
Impozit pe cladiri si teren nikolas nikolas pot beneficia de scutire impozit pe cladiri si teren daca mama mea are grad de handicap grav si locuieste impreuna cu mine avand domiciliul la aceiasi adresa ... (vezi toată discuția)
Scutire de impozit mihaela david mihaela david un pensionar care se angajeaza cu program de 4 ore/zi si are handicap cu grad ACCENTUAT, permanent , beneficiaza de scutire de impozit ? Citeste (vezi toată discuția)