Buna ziua!
Spuneti-mi va rog,daca in cazul reducerii programului de lucru de la 5 la 4 zile lucratoare,se cere acordul salariatilor?
Eu stiu ca, conf art 52 din C.M decizia de suspendare poate fi din initiativa angajatorului si se comunica salariatului in termen de 5 zile.
Multumesc!
Art.52 C.mun. nu prevede niciun termende comunicare a unei astfel de decizii.
Suspendarea contractului individual de munca din initiativa angajatorului este o facultate pentru acesta, iar nu o obligatie.
Nu se cere acordul salariatului in acest caz.
Multumesc pt raspuns dar nu prea inteleg...."Suspendarea CIM din initiativa angajatorului este o facultate pentru acesta,iar nu o obligatie" .... dezvoltati va rog?
Multumesc inca o data!
Ca sa va dezvolt aceasta ideea, trebuie fac un rezumat al clasificarii si efectelor normelor juridice.
Pe scurt, art.52 C.mun. este reglementat de o norma dispozitiva, permisiva si de de una imperativa, absoluta. Acest lucru inseamna ca, partile pot deroga de la prevederea respectiva.
Cu alte cuvinte, legea lasa la latitudinea angajatorului daca suspenda sau nu raportul de munca in situatiile prevazute de art.52 C.mun.
Revisal
danajuga64
Buna Ziua,
am infiintat o firma, am angajat personal cu contract de munca din data de 01.11.2013, dar deoarece nu am obtinut inca autorizatia de functionare, ... (vezi toată discuția)