avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DETASARE STRAINATATE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DETASARE STRAINATATE

Buna ziua,

Imi puteti spune daca angajatorul are obligatia inregistrarii in Revisal a suspendarii CIM pe durata detasarii unui salariat intr-o alta tara.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:32, 28 Ianuarie 2014
1. Art. 52 C.mun.
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului in urmatoarele situatii:
...
d) pe durata detasarii;
...

Suspendarea contractului individual de munca din initiativa angajatorului este o facultate pentru acesta, iar nu o obligatie.

2. In Revisal :
- in cazul in care se opereaza detasarea c.i.m. unui salariat, acesta apare si ca fiind suspendat prin detasare.
In acest caz e suficienta inregistrarea detasarii in Revisal fara a fi necesara si suspendarea?cu exceptia situatiilor cand se doreste acest lucru.

Va multumesc,
Este suficienta numai operarea detasarii in REVISAL.
Cei care inregistreaza in Revisal spun ca tehnic trebuie inregistrata suspendarea in baza detasarii, cum procedam in acest caz?

Multumesc,
Este la latitudinea angajatorului cum procedeaza , Codul Muncii - dreptul comun in materia c.i.m. - nu prevedere suspendarea obligatorie a c.i.m. pe durata detasarii.
Ultima modificare: Marți, 28 Ianuarie 2014
ana-cer, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In revisal detasarea se inregistreaza si in suspendare? ContSters15310 ContSters15310 Detasarea unui salariat se inregistreaza in Revisal in modulul \"[b]Contracte[/b]\" in sectiunea \"[b]Detasare[/b]\". Obeserv ca in acelasi modul la sectiunea ... (vezi toată discuția)
Transmitere prelungire detasare in revisal Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Cum se opereaza in Revisal prelungirea detasarii unui salariat?A fost detasat la o soc.1 an,s-a luat acordul salariatului pentru prelungire cu inca 6 ... (vezi toată discuția)
Detasare dya2012 dya2012 Buna ziua! As dori sa stiu cum se opereaza in Revisal detasarea unui profesor? (vezi toată discuția)