avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... In ReviSal detasarea se inregistreaza si in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

In ReviSal detasarea se inregistreaza si in suspendare?

Detasarea unui salariat se inregistreaza in Revisal in modulul "Contracte" in sectiunea "Detasare". Obeserv ca in acelasi modul la sectiunea Suspendari am optiunea de ap pune contractul ca "suspendat pe perioada detasari".
Intrebarea care imi vine in minte este operez intai detasarea si dupa ma duc si ii suspend contractul in acea perioada? Sau operez doar Detasarea iar perioada de suspendare se subintelege?
Cum este corect?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:11, 13 Mai 2012
Se poate opera numai detasarea ... intrucat, pe durata detaşarii contractul individual de munca încheiat între salariat şi angajatorul care îl detaşeaza poate fi suspendat potrivit art.52 alin.1 lit.d C.mun..
"poate fi suspendat"? adica nu e obligatoriu sa si fie ?
Da, poate fi suspendat nu este ca c.i.m. sa fie suspendat pe durata detasarii ...

Art. 52 C.mun.
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului in urmatoarele situatii:
......
d) pe durata detasarii;
Aplicatia revisal spune dupa inregistrarea detasari "C.I.M. suspendat pe perioada detasari." deci se inregistreaza in alpicatie acest contract la suspendari (tinand cont ca in aplicatie exista optiunea de suspendare in baza art . 52 alin 1 lit d).?
Una este aplicatia si alta este prevederea legala ... in primul rand palicatia trebuie sa fie conforma cu legislatia si nu invers ...

Codul Muncii reglementeaza suspendarea c.i.m. pe durata detasarii printr-o norma dispozitiva si nu una imperativa ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transmitere prelungire detasare in revisal Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Cum se opereaza in Revisal prelungirea detasarii unui salariat?A fost detasat la o soc.1 an,s-a luat acordul salariatului pentru prelungire cu inca 6 ... (vezi toată discuția)
Detasare strainatate ContSters68307 ContSters68307 Buna ziua, Imi puteti spune daca angajatorul are obligatia inregistrarii in Revisal a suspendarii CIM pe durata detasarii unui salariat intr-o alta ... (vezi toată discuția)
Suspendarea pe perioada detaºãrii Gabi Darani Gabi Darani Conform art.52(1) litera d) din Codul Muncii, contractul individual de muncă poate fi suspendat din iniţiativa angajatorului pe perioada detaşării ... (vezi toată discuția)