Buna ziua, as vrea sa stiu si eu care este procedura de prelungire CCC de la 2 la 3 ani prin CFS, mentionez ca nu am copilul bolnav dar nu am cu cine sa-l las. Si ce se intampla dupa aceasta perioada cu contractual de munca suspendat.
1. - Deoarece ati optat pentru concediu crestere copil (CCC) pana la 2 ani numai puteti beneficia de concediu fara plata pentru crestere copil.
- Daca ati fi optat pentru CCC pana la 1 an ati fi putut lua apoi concediu fara plata pentru cresterea copilului pana la 2 ani.
2. - Dar puteti solicita angajatorului un concediu fara plata obisnuit, pentru motive personale.
- Numai ca acest concediu trebuie aprobat de angajator.
- Faceti o cerere, explicati despre ce este vorba si poate gasiti intelegere sa va aprobe.
- Perioada unui astfel de concediu fara plata nu este vechime in munca si nu este stagiu de cotizare la pensie, sanatate si somaj.
3. - Cand se termina CCC faceti o cerere de incetare a suspendarii contractului individual de munca (CIM) si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM incepand cu ziua urmatoare aceleia in care copilul implineste 2 ani.
- Incepand cu aceeasi data faceti si o cerere de concediu fara plata pentru motive personale.