avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prelungirea CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prelungirea CCC

Buna ziua, as vrea sa stiu si eu care este procedura de prelungire CCC de la 2 la 3 ani prin CFS, mentionez ca nu am copilul bolnav dar nu am cu cine sa-l las. Si ce se intampla dupa aceasta perioada cu contractual de munca suspendat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:36, 24 Octombrie 2013
1. - Deoarece ati optat pentru concediu crestere copil (CCC) pana la 2 ani numai puteti beneficia de concediu fara plata pentru crestere copil.
- Daca ati fi optat pentru CCC pana la 1 an ati fi putut lua apoi concediu fara plata pentru cresterea copilului pana la 2 ani.

2. - Dar puteti solicita angajatorului un concediu fara plata obisnuit, pentru motive personale.
- Numai ca acest concediu trebuie aprobat de angajator.
- Faceti o cerere, explicati despre ce este vorba si poate gasiti intelegere sa va aprobe.
- Perioada unui astfel de concediu fara plata nu este vechime in munca si nu este stagiu de cotizare la pensie, sanatate si somaj.

3. - Cand se termina CCC faceti o cerere de incetare a suspendarii contractului individual de munca (CIM) si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM incepand cu ziua urmatoare aceleia in care copilul implineste 2 ani.
- Incepand cu aceeasi data faceti si o cerere de concediu fara plata pentru motive personale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil florentinaudangiu florentinaudangiu Buna ziua , in momentul de fata sunt in Concediu de crestere copil , am optat sa stau 2 ani cu el acasa , dupa terminarea acestei perioade nu mai doresc sa ma ... (vezi toată discuția)
Revenire la locul de munca florentinaudangiu florentinaudangiu Buna ziua , in momentul de fata sunt in Concediu de crestere copil , am optat sa stau 2 ani cu el acasa , dupa terminarea acestei perioade nu mai doresc sa ma ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa concediu pentru cresterea copilului Arama-nina Arama-nina buna ziua! Vroiam sa va intreb cum pot beneficia de indemnizatia de somaj, in conditiile in care in prezent sunt in concediu de crestere a copilului. ... (vezi toată discuția)