avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Aducerea la indeplinire a unei hotarari judecatoresti ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Aducerea la indeplinire a unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile.

In anul 2010 autoritatea publica locala (primaria) a fost obligata de instanta judecatoreasca prin hotarare definitiva si irevocabila sa emita un acte administrativ.
Nici pana in anul 2013, desi a fost notificata cu termen de catre beneficiarul prestatiei, primaria nu s-a conformat hotararii judecatoresti şi nici nu a raspuns notificarii.
In aceasta situatie persoana indreptatita s-a adresat instantei pentru a obliga primaria sa puna in aplicare hotararea definitiva si irevocabila.
In intampinare, primaria a denuntat actiunea reclamantului ca fiind nefondata.
Ce parerea aveti ?
Stimat forumist,

Din punctul meu de vedere, un al doilea ciclu procesual nu este oportun, deoarece hotărârea executorie trebuia respectată, punct.

Puteți face o plângere penală, la adresa șefului autorității publice - ar fi mai multe posibilități de sesizare, cum ar fi abuzul în serviciu.

Nu în ultimul rând, conform precedentului Hornsby v. Grecia, executarea unei hotărâri judecătorești face parte integrantă a procesului și cade sub ocrotirea dreptului la un proces echitabil - Art. 6.1 Convenție. Puteți, deci, introduce o aplicație privind violarea dreptului la un proces echitabie, eventual și cu alte cepete de cerere, în funcție de speța dvs.

Cu stimă.
Din pacate, niste amenzi ori daune pe zi de intarziere ar fi ajutat in acel dosar...
Acum nu puteti sa dati in judecata acelasi parat ca sa faca acelasi lucru pentru care aveti deja o hotarare... e autoritate de lucru judecat.
Totusi, daca mai sunteti in termen, notificari si execurot, eventual daune in instanta pentru intarziere daca puteti dovedi prejudicii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face daca autoritati ale statului nu se conformeaza unei hotarari judecatoresti? alex68 alex68 Va rog sa ma sfatuiti si pe mine in urmatoarea problema. Tatal meu si sora lui au mostenit de la parinti o suprafata de teren. De ani de zile, nu li se ... (vezi toată discuția)
2 sentinte judecatoresti favorabile nepuse in aplicare. sejc_2010 sejc_2010 In octombrie 2009 am primit o sentinta civila definitiva ,irevocabila si executorie de drept prin care primaria locala si prefectura erau obligate sa emita un ... (vezi toată discuția)
Proces finalizat. probleme executare hotãrâre. cerere cedo. petreclaudiu petreclaudiu am avut un process in italia lam castigat am primit comfirmarea de la tribunalul Italian ca am castigat dar nu am avut nici un ban de la ei acum vreau sa dau ... (vezi toată discuția)