avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie de suspendare, art. 52 al 1 lit a
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie de suspendare, art. 52 al 1 lit a

Am primit convocare la cercetare disciplinara si in aceeasi data concomitent cu convocarea mi s a inmanat si decizia de suspendare cim pe perioada cercetarii disciplinare, nu mi s a prezentat raportul care a stat la baza luarii deciziei de suspendare.
ntrebarea mea este daca aceasta decizie poate fi contestata in instanta si implicit daca aceasta decizie sub sanctiunea nulitatii trebuie sa contina instanta competenta si termen de contestare?
Daca trebuie sa contina atunci as dori sa mi spuneti si temeiul de drept, art din codul muncii aferent.

Mentionez ca nu am avut posibilitatea sa ma apar sau sa fac dovada in prezenta eventual a unui jurist sau avocat, a nevinovatiei mele.
Daca se va constata de catre companie vinovatia mea, cum pot contesta decizia finala, temeiul legal?
Multumesc

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:50, 25 Noiembrie 2013
1. Decizia de suspendare a c.i.m. poate fi contestata in instanta in termen de 45 de zile de la data comunicarii.
Actiunea se depune la Tribunalul in raza caruia domiciliati sau aveti locu de munca. Nu platiti taxe judiciare,.

2. Codul Muncii nu prevede expres care sunt elementele obligatorii ce trebuie mentionate intr-o decizie de suspendare a c.i.m.
Normele instituite pentru suspendarea contractului individual de muncă nu impun anumite condiţii de formă pentru decizia de suspendare, a căror nerespectare să atragă nulitatea absolută.
In toate cazurile este util ca angajatorul sa emita o decizie, prin care sa dispuna suspendarea sau sa constate existenta unei cauze de suspendare, sa precizeze temeiul legal , durata suspendarii, termenuld e contestare si instanta de judecata.

A intervenit ceva nou - in afara faptului ca in decizie nu era specificata perioada de suspendare, azi mi s-a telefonat si mi s-a comunicat ca inceteaza perioada de suspendare si ca de luni ma pot prezenta la servici. Am solicitat decizia si motivatia pe care le voi primi cred luni - caut un avocat in Craiova dispus sa preia acest caz. Multumesc.
In legatura cu sprijinul dat de un avocat : fie cautati in Sectiunea Consultanti un avocat din judetul Dolj , fie va adresati Baroului de avocati Dolj.

Daca primiti decizia de incetare a suspendarii c.i.m., atunci va trebui sa va prezentati la serviciu incepand cu data prevazuta in decizie.
Buna ziua, azi am primit si decizia de reveniree la servici - in ea se specifica foarte clar ca am fost sanctionata pentru luna noiembrie cu avertisment scis in baza art 248 alin 1 lit a. In acelasi timp revin cu specificarea ca eu am avut activitatea suspendata in luna noiembrie fara nici o motivatie clara. Pe scurt pentru aceeasi "vina" contractul de munca a fost suspendat 30 zine pe durata investigatiilor, cu inregistrare in REVISAL si in decizie se specifica foarte clar ca am primit pentru luna noiembrie un avertisment scris - mai pot contesta in acest caz suspendarea?este legala?
Decizia de suspendare se ataca, asa cum am mai spus, in instanta in termen de 45 de zile de la data comunicarii acesteia.

Daca mai sunteti in termen, atunci puteti depune contestatia la instanta de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare decizie desfacere disciplinara-prin instanta?! Olivia Nedelcea Olivia Nedelcea Nu mi-a fost comunicata decizia de desfacere a contractului de munca. Am actionat societatea in judecata pentru neplata drepturilor salariale si initial pentru ... (vezi toată discuția)
Termen convocare cercetare disciplinara pati pati Buna ziua Va supun atentiei urmatoarea speta: Un angajat primeste pe 30.01.2012 decizie de suspendare a contractului individual de munca iar pe 09.02.2012 ... (vezi toată discuția)
Contestare decizie sanctionare snegrisoiu snegrisoiu buna ziua! am primit o decizie de sanctioare. in decizie se mentioneaza faptul ca aceasta poate fi contestata la tribunalul de la domiciliu in termen de 45 ... (vezi toată discuția)