Nu are relevanta data semnarii creditului ci data scadentei obligatiilor de plata pentruc are sunteti executat, pt fiecare rata curge termen separat de prescriptie. Pe ce termen era contractul de credit? cand ati incetat sa faceti plati ale ratelor?
Contractu era pe o perioada de 120 luni. Ratele au incetat undeva in anul 2009. Am primit deja incuviintarea de excutare silita desi nu am fost anuntati in prealabil de deschiderea unui astfel de proces. Este vorba de un credit de nevoi personale fara garantii imobiliare.
Buna seara,
Revin cu ceva clarificari. Creditul a fost facut in anul 2008. In acea perioada aveam 19-20 ani. Nu stiu cat conteaza asta dar ce stiu sigur este ca nu aveau voie sa-mi dea acest credit dar cumva au facut-o. Ultima plata a fost facuta in 2009 ( asta am aflat cand am primit instiinarea de executare silita, pentru ca eu eram ferm convins ca a fost achitat integral, in fine, asta este alt subiect alta mancare de peste). Ceea ce ma intereseaza in momentul de fata sunt urmatoarele:
1. De curand m-am casatorit iar cadou de nunta am primit un autoturism care este trecut pe numele sotiei, nu al meu. Pe numele meu nu am absolut nimic, nici macar frigiderul, iar ea are decat acest autoturism. Intrebarea mea este: Afecteaza cu ceva aceasta problema a MEA ceea ce detine sotia mea? Daca ei vor duce pana la capata executarea, vor "executa" si aceasta masina?
2. Bineinteles, nu vreau sa "trag nicio teapa",chiar intentionez sa-i contactez si sa gasesc o solutie la problema asta. Ce ma da peste cap pe mine este faptul ca de cand eu am trait cu impresia ca totul este in ordine cu acest subiect nu am primit nici macar o notificare de la aceasta banca sau executor care sa ma traga de urechi,din contra, primeam plicuri promotionale, iar de curand, mai exact joi 24.10.2013, m-am trezit cu o scrisoare de la executor care ma anunta ca am termen de x zile sa ma prezint la sediul lor pentru a le comunica unde se afla bunurile mele mobile si imobile pentru a incepe executarea silita conform sentintei judecatoresti nr. ... de la judecatoria ...... Sunt angajat cu salariu minim pe economie si bineinteles nu o sa am de unde sa le dau lor toti banii odata dar ce doresc eu sa va intreb este:
Exista vreo sansa in situatia asta, cand deja executarea este pronuntata de catre judecator, de a incheia o intelegere/esalonare/etc prin care eu ma oblig de exemplu sa le platesc X lei pe luna?
Va multumesc pentru rabdare si eventualele raspunsuri.
Da, sigur ca puteti face o intelegere de plata. Nu, este raspunsul la intrebarea cu masina. O curiozitate: de ce nu aveau voie sa va dea creditul? Pentru ca aveati 19 ani? In Romania 18 ani este varsta majoratului.
Asadar este vina lor ca v-au dat creditul. Dumneavoastra tanar si entuziast, v-ati lasat inselat de ei, ati luat banii si i-ati cheltuit. Este clar, v-au prejudiciat foarte grav. Lasand gluma la o parte, nu va puteti invoca propria culpa nici daca ar exista in mod real motivul despre care faceti vorbire.
Nu aveti bunuri, asta inteleg. dar nu lucrati? Daca lucrati vi se va pune poprire pe venituri. O sa platiti toata viata pentru ca vot tot curge penalitati si dobanzi.
Cea mai buna solutie ar fi sa platiti, daca suma este mica.
Daca automobilul a fost dobandit dupa casatorie, este bun comun, indiferent cine este trecut pe rolul fiscal. Executorul il poate sechestra si sa ceara partajarea acestuia si atribuirea lui in proprietatea dumneavoastra.