Buna ziua,
Ii rog frumos pe distinsii avocati de pe forum sa-mi dea un raspuns competent.
Este vorba despre ordonanta de urgenta nr. 28 din 18/03/2009, privind reglementarea unor masuri de protectie sociala.
Intrebarea este : O persoana care se afla in somaj din luna septembrie 2008, pentru o perioada de 1 an ( are 20 ani vechime ), beneficiaza de o suplimentare de 3 luni de la data pana la care a fost stabilit dreptul respectiv, adica pana in luna decembrie 2009 ?
Din precizarile art. 1, alin.(2), eu inteleg ca da.
Totusi, cei de la agentia de somaj din Pitesti, sustin ca prevederile acestei ordonante nu se aplica celor care au intrat in somaj anul trecut.
Oare nu inteleg eu bine ce scrie in aceasta ordonanta, sau cei de la agentia de somaj din Pitesti iau salariile degeaba si ar cam trebui desfiintati ? In Occident aceste servicii sunt prestate de puternice, serioase si competente firme private in care nu se angajeaza ca la noi copii, nepoti, fini, amante, etc.
Va multumesc anticipat.
(2) Pentru şomerii care beneficiază de indemnizaţie de şomaj la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, perioada de acordare se prelungeşte cu 3 luni de la data până la care a fost stabilit dreptul respectiv.
Vezi discutii din 22, 23, 25 martie.
Ma alatur rugamintii tale pentru a primi un raspuns profesional.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Oug nr.28/2009
ana_lov3s_u
Buna ziua. Eu am terminat facultatea in 2008 si am beneficiat de indeminizatie de somaj pana la 31 martie 2009.
Art. 1 alin. 2 din OUG nr. 28/2009 : Pentru ... (vezi toată discuția)
Perioada acordare somaj
bader
Am incetat raportul de munca pe data de 28.12.2009 si am depus dosarul pe data de 02.02.2010 cand mi s-a stabilit dreptul la indemnizatie de somaj.Atunci mi ... (vezi toată discuția)