avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Situatia imprejurimilor unui teren
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Situatia imprejurimilor unui teren

Buna ziua,
am un teren pe care vreau sa contruiesc un imobil.
Vecinii acestui teren au avut litigii privitoare la o fosta alee veche, pe care ei, la mica intelegere, au inglobat-o in curtile lor. Acestia, fiind oameni in varsta, neavand cunostinte de drept si neprezentandu-se la procese, nu au stiut sa imi explice situatia exacta, ei plangandu-se decat de faptul ca li s-au mutat gardurile.
Ceea ce vreau eu este sa aflu situatia exacta a vecinatatilor mele. Cum pot afla aceste date, nestiind vreun numar cadastra al acestora.
Cel mai recent răspuns: Oanamares , utilizator 13:30, 1 Noiembrie 2013
Nu sunt de meserie în domeniul cadastrului dar am studiat foarte mult legile deoarece sunt in litigiu în legătură cu un teren de la începutul anului 2013.
Sfatul meu ar fi să contactezi un topograf bun care să aibă baza de date grafică privitoare la terenuri actualizată și care să facă o cercetare de carte funciară, este singurul care poate să-ți ofere detalii despre imobilele respective.
De regulă Oficiul de cadastru ar trebui sa noteze în cărțile funciare toate modificările privitoare la aceste imobile.
Multumesc mult!

Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Noiembrie 2013
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere casa și anexa din cf. alin113 alin113 Buna seara, recent am cumpărat un teren pe care la OCPI figurează o casa, faptic pe teren nu mai exista doar o grămadă de pământ, casa a picat în urma ... (vezi toată discuția)
Acte pentru casa construita fara autorizatie - cum o inregistres, pentru a putea face cadastru si intabulare pentru a vinde imobilul? atuxela atuxela Salut, In 1990 am cumparat un teren cu casa batraneasca 3 camere, specificanduse in actul de vanzare cum ca cladirea nu a fost contruita cu autorizatie. ... (vezi toată discuția)
Salut.. am cumpărat în 2018 o proprietate, iar din luna august ... Marianade Marianade Salut.. Am cumpărat în 2018 o proprietate, iar din luna august a acestui an vreau să fac o dezmembrare de teren , dar mă pomenesc cu răspuns la cerere. ... (vezi toată discuția)