Buna ziua
Ma numesc Maria , locuiesc legal in Italia impreuna cu fiica mea minora care mi-a fost data spre crestere si educare conform unei sentintei civile definite si irevocabile in sept 2011.
Am rugamintea sa ma informati daca este posibil sa depun plangere penala pt neplata pensiei de intretinere de catre tata , fara sa vin in tara , eventual daca pot face plangerea on-line sau prin posta .
Multumiri ....
Puteti formula plangere si sa o trimiteti cu posta sau online. De asemenea, puteti imputernici un avocat din Romania sa faca toate demersurile. Contractele de asistenta juridica se pot incheia si la distanta (prin e-mail).
As zice sa aveti avocat, treburile nu prea se misca nici cand depuneti personal plangerea, dar sa o depuneti prin posta..
Pe de alta parte sa semnati contractul cu un avocat si sa platiti banii e usor, daca doar depune plangerea si atat, n-ati facut nimic, tot peste vreun an, doi aveti o rezolutie.
Care e situatia, de cand n-a mai platit? Ce stiti de el, lucreaza are bunuri?
Puteti apela la un executor sa-l execute silit.
Plangerea se depune personal sau prin mandatar imputernicit prin procura speciala, prin urmare aveti posibilitatea fie sa o expediati prin posta cu confirmare de primire, fie sa va angajati un avocat pe care sa-l imputerniciti prin procura speciala.
art.222 al. 3 c.proc.pen.
........................
Plângerea se poate face personal sau prin mandatar. Mandatul trebuie să fie special, iar procura rămâne ataşată plângerii.
........................
Daca tatal minorei realizeaza venituri si cunoasteti care este angajatorul si sediul acestuia, puteti promova o actiune de stabilire a pensiei de intretinere in functie de veniturile realizate, iar pentru pensia restanta sa puneti in executare hotararea pe care o aveti prin intermediul unui executor judecatoresc.
Conform ultimei conversatii telefonice avute cu el , imi spunea ca lucreaza ,dar fara acte legale tocmai pt a evita plata pensiei alimentare , ultima plata a pensiei alimentare a facut-o de mai bine de un an si a trimis suma de 1 RON , in loc de 250 Ron lunar cat ar fi legal , inainte de asta a platit sporadic . oricum in total nu a platit nici un sfert din cat este normal.
Am pastrat cupoanele postale privind platile pe care le-a facut .
In privinta bunurilor , ar avea un apartament lasat de tatal sau dar mai are un frate care are si el drept la mostenire .
Neplata pensie
butil78
a fost obligat de instanta sa plateasca suma de 665 ron lunar si din urma 4500 ron a platit 3 luni cate 1200 ron,si acum 1 luna l-au dat afara de la munca.ce ... (vezi toată discuția)