avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... neplata pensie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

neplata pensie

a fost obligat de instanta sa plateasca suma de 665 ron lunar si din urma 4500 ron a platit 3 luni cate 1200 ron,si acum 1 luna l-au dat afara de la munca.ce este de facut in continuare daca nu vrea sa se m ai angajeze s au nu vrea sa imi spuna cand se angajeaza
Buna ziua,
daca nu exista un loc de munca sau alt venit din care sa se achite aceste drepturi, posibilitatile de actiune sunt practic nule. In masura in care cu rea-credinta nu este platita aceasta pensie atunci se poate face o plangere penala pentru abandon de familie.

Avocat Costi Boncu
si eu cum aflu cand se angajeaza el
Singura cale oficiala este sa trimiteti la ITM o solicitare in acest sens, aratand ca datoreaza copilului dvs pensie de intretinere. Este bine sa atasati si o copie a sentintei, pentru ca altfel ei nu va vor raspunde.
In ultima instanta, ii puteti face plangerea penala pentru abandon de familie, caz in care, la Politie lucrurile se vor lamuri.

Avocat Costi Boncu
plangerea la politie pentru abandon de familie o puteti depune chiar de acum.politia are obligatia sa cerceteze cele relatate de dvs si sa ceara instututiilor situatia fostului sot legata de locul de munca si daca stiti ca are bunuri pe numele sau mergeti si la un executor cu o cerere de executare silita.
Neplata , cu rea credinta, a pensiei de intretinere, timp de doua luni, reprezinta elementul constitutiv al infractiunii de abandon de familiei, infractiune incriminata de art. 305 din Codul penal.

Astfel, in vederea angajarii raspunderii penale a faptuitorului, sub aspectul infractiunii sus amintite, este necesara ca neplata pensiei de intretinere sa fie facuta timp de cel putin doua luni, iar conduita infractionala sa se datoreze relei intentii , vointe.

Din punctul de vedere al laturii subiective, infractiunea este savarsita cu intentie, directa sau indirecta.
Este exclusa, asadar, savarsirea infractiunii din culpa.

Depuneti o plangere penala prealabila, in care sa detaliati imprejurarile in care fapta a fost comisa.

Actiunea penala este pusa in miscare la plangerea penala prealabila.Odata ce este retrasa , este inlaturata raspunderea penala.

Chiar daca nu este obtinut niciun venit, pensia de intretinere este datorata copilui, in functie de salariul minim pe economia nationala.

Sumele de bani restante, neplatite nici pana la acest moment, reprezentand pensia de intretinere a copilului, sunt , de asemnea , datorata.

Constituiti-va parte civila, precizand , defalcat, daunele materiale ce v-au fost adusa, prin conduita infractionala savarsita, dar si daunele morale.

Odata ce sunt efectuate acte de cercetare, vor fi obtinute contractele de munca incheiate , care justifica veniturile salariale realizate.

Impacarea partilor inlatura raspunderea penala, opereaza in personam , stingand actiunea civila, in sensul art .10 din Codul de procedura penala.

Hotararea in materie de pensie de intretinere este executorie de drept, in acest sens puteti apela la un executor, pentru a recupera sumele de bani ce va sunt datorate.

Succes.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensiei alimentare si cheltuieli de judecata elena w elena w Buna seara. Am divortat prin instanta in septembrie si s-a terminat cu achitarea taxei de judecata si pensia din martie care deja s-a facut un an. Refuza sa ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara neplatita surugiu2007 surugiu2007 Buna ziua am nevoie de ajutor din partea unor specialisti sunt divortara de dstiva sni si din luna septembrie octombrie decembrie februarie fostul sot nu a ... (vezi toată discuția)
Deschidere actiune neplata pensie alimentara anissia anissia Buna ziua, sunt divortata din luna februarie 2015 la notar, avem custodie comuna cu domiciliul copilului la mine. Pana acum el nu a platit decat 2 luni de ... (vezi toată discuția)