Mi s-a ridicat laptopul in urma unui proces penal(in care nu am fost parte). Dupa incheierea procesului penal am cerut ridicare sechestrului in civil. Am primit hotararea de ridicare a sechestrului. Pentru a-mi recupera bunurile am inteles ca trebuie legalizata aceasta hotarare la registratura tribunalului. Eu trebuie sa fac o cerere(am un model) si sa platesc o taxa de "conformitate" sau cam asa ceva.
1. Pe ce nume fac cererea tinand cont ca laptopul si decizia sunt pe alt nume, dar am o procura notariala pe numele meu privind ridicarea acestuia?
2. Unde si cat se plateste taxa de timbru(Doamna de la arhiva/registratura mi-a zis prima oara ca 5 lei, apoi ca 2 lei pe pagina, care pagini nu stiu!?)
3. Mi s-a spus ca am nevoie si de decizia de condamnare data in procesul penal. Nu inteleg ce legatura ar avea din moment ce ridicarea sechestrului a fost judecata in alt dosar, civil. De unde fac rost de aceasta, daca este intradevar necesara?
Cererea de legalizare a hotararii prin care s-a admis ridicarea sechestrului o faceti in numele dvs. care sunteti reclamant . Taxa de timbru este de 5 lei pe exemplar si se achita l;a DITL de la domiciul dvs.
Multumesc pt raspuns!
Pe langa taxa de timbru mai trebuie cumparat si timbru de la posta?
La intrebarea 3. Am nevoie de decizia de condamnare din dosarul penal? E f important pentru ca nu stiu cum pot face rost de ea.
Taxa poluare
mariusmariusdmn
Buna ziua,
Mi-am achizitionat o masina din Germania si am platit 5500 de lei taxa la inscriere in tara. Acum aproximativ un an de zile am angajat un avocat ... (vezi toată discuția)