avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotarare judecatoreasca de condamnare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotarare judecatoreasca de condamnare

Buna ziua,
Cum se poate obtine copia hotararii judecatoresti de condamnare sau de revocare a pedepsei complementare a interzicerii exercitarii profesiei sau ocupatiei de conducator de vehicule, prevazuta de Codul penal, dupa caz, ramasa definitiva?

Aceasta hotarare imi este necesara la dosarul pentru redobandirea permisului de conducere.
Mi-a fost anulat in urma unei infractiuni ramasa definitiva in 29 octombrie 2013.
Tocmai a trecut un an de la aceasta data si pot sa redobandesc permisul de conducere.
Tin sa mentionez: Curtea de apel Cluj-Napoca are un website prin care te poti autentifica cu o parola care mi-a fost transmisa inclusiv prin citatia de la tribunal unde pot vizualiza documentele de la dosarul meu.
Aici am gasit un document numit "hotarare". Are 7 pagini si incepe asa:

SENTINŢA PENALĂ Nr. XXXXX/xXXX
Şedinţa publică de la 29.10.2013
Completul compus din:

Aceasta este hotararea de care am nevoie pentru dosarul de permis de conducere?
Si daca da, trebuie legalizata?
Precizez ca la finalul documentului apar numele presedintelui si grefierului dar nu sunt semnaturi.
Ultima modificare: Luni, 3 Noiembrie 2014
pradanel, utilizator
Cel mai recent răspuns: tirist , utilizator 17:41, 29 August 2015
Buna ziua, trebuie sa faceti o cerere la Registratura Instantei de condamnare ( Judecatoria ), prin care sa solicitati sa va elibereze hotararea nr...... din dosarul nr.............al Judecatoriei........ care sa poarte mentiunea definitiva. Inainte de a depune aceasta cerere trebuie sa va interesati la arhiva Judecatoriei daca a ramas definitiva hotararea solicitata si daca dosarul se afla in arhiva Judecatoriei.
Buna ziua,
Multumesc de raspunsul foarte prompt!
Intre timp am editat intrebarea si am adaugat niste informatii legate de acest document care il pot downloada de pe site-ul curtii de apel cluj-napoca. Oare este acest document de folos sau trebuie sa fac cerere pentru unul nou?
Este imperios necesar sa aveti hotararea cu stampila "definitiva" pe ea, in original, si cu semnaturile aferente. Altfel nu va fi luata in considerare de catre nicio institutie.
Ok, deci cea de pe website are doar aspect informativ. Nu se poate folosi.
Multumesc mult!
Este bine daca puteti imprima hotararea . Astfel o atasati cererii dvs pentru hotararea definitiva si evitati costuri suplimentare cu xeroxarea hotararii din dosar precum si cresterea duratei de acordare.
Clar ca nu au mai aparut modificari daca nu s-a exercitat calea de atac de catre dvs sau reprezentantul Ministerului Public.

Daca hotararea de la Judecatorie a ramas neschimbata desi ati uzat de caile de atac, atunci aceasta este hotararea de care aveti nevoie. Dar daca hotararea de la Judecatorie a fost modificata de catre Curtea de Apel Cluj inseamna ca cea de la Curtea de Apel Cluj trebuie anexata la cererea dvs de "definitiva".
Ultima modificare: Luni, 3 Noiembrie 2014
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator

Alte discuții în legătură

Permis redobandire 2l0w4this 2l0w4this Buna, vreau sa ma lamuriti si pe mine cu un aspect legat de redobandirea permisului, eu am hotararea de condamnare de la curtea de apel in original, care-i ... (vezi toată discuția)
Obtinere copie decizie curtea de apel taxa auto mihaiantonio mihaiantonio Buna ziua, As dori sa stiu care sunt pasii si ce acte sunt necesare pentru a obtine o copie de pe decizia Curtii de Apel cu privire la procesul pe care il ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G Unde si cui ma adresez ca o hotarare sa fie definitiva? Mi-a fost comunicata, astept 15 zile sa treaca termenul de apel si devine definitiva prin neapelare si ... (vezi toată discuția)