avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Obtinere copie decizie Curtea de Apel taxa auto
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Obtinere copie decizie Curtea de Apel taxa auto

Buna ziua,

As dori sa stiu care sunt pasii si ce acte sunt necesare pentru a obtine o copie de pe decizia Curtii de Apel cu privire la procesul pe care il am referitor la recuperarea taxei de prima inmatriculare. S-a dat decizia in data de 26.09.2013 de respingere a apelului facut de Administratia Financiara Sector 4 si din ce am inteles aceasta decizie nu se comunica partilor implicate in proces. As vrea sa stiu, daca poate sa ma ajute cineva, daca trebuie depusa cerere, unde trebuie depusa ( Instanta de Fond sau Apel ) si care sunt taxele de timbru judiciar pe care trebuie sa le platesc. Am nevoie de aceasta copie (nu stiu daca trebuie legalizata sau nu) pentru a o depune impreuna cu alte documente la AF Sector 4 in vederea restituirii efective a taxei.

Va multumesc anticipat!

Mihai Antonio
Cel mai recent răspuns: ALEXANDRU676 , utilizator 13:22, 29 Noiembrie 2019
Buna ziua,

In primul rand trebuie sa verificati daca s-a redactat decizia la instanta de apel. In situatia in care s-a redactat verificati daca dosarul se mai afla la Curtea de Apel sau a plecat la instanta de fond. In functie de aceasta formulati o cerere prin care solicitati copierea deciziei ( copie xerox). Este bine sa obtineti si o copie legalizata. Pentru aceasta achitati o taxa judiciara de timbru de 5 lei si mergeti cu copia hotararii obtinute initial la registratura sectiei unde s-a judecat dosarul pentru legalizare.
Buna ziua,
Va trebui sa va adresati instantei de recurs (la arhiva) cu o cerere, doua taxe de timbru de 5 lei si sa solicitati sa se legalizeze atat sentinta cat si decizia.
Atentie, intai intrebati daca s-a motivat decizia.
Gabriel Klein Kiritescu
Buna ziua,

Va multumesc frumos pentru raspunsuri.
Am fost astazi la Curtea de Apel Bucuresti si mi-au transmis ca ieri a plecat dosarul impreuna cu decizia catre Instanta de Fond. Voi depune acolo la registratura o cerere impreuna cu taxa de timbru judiciar de 5 lei, dupa care voi merge la registratura Sectiei Contencios Administrativ si Fiscal pentru legalizare.

Va multumesc. Cu stima,

Mihai Antonio

Buna ziua,

Am fost in cursul zilei de azi la Tribunalul Bucuresti pentru a depune cerere pentru eliberarea deciziei. Am fost programat sa vin sa depun aceasta cerere in ziua de miercuri, 06.11, la registratura si dupa sa ma duc la arhiva, dar as avea cateva intrebari daca puteti sa ma ajutati deoarece domnul de la arhiva nu a fost binevoitor sa ma ajute cu informatii ( s-a enervat, cum imi permit sa nu stiu procedura! ). Trebuie sa depun cerere separata pentru eliberare copie si legalizare copie sau pot sa fac aceeasi cerere pentru ambele? Daca trebuie pentru fiecare, mai intai depun cerere la registratura + taxa de timbru de 5 lei si dupa ce iau copia de la arhiva depun si cealalta cerere pentru legalizare + copia + taxa de timbru aferenta? As vrea sa le fac pe ambele in acelasi timp daca se poate si doresc sa stiu procedura pentru a nu sta cumva de 2 ori la aceeasi coada in Tribunal, fiind presat, ca majoritatea persoanelor, de timp.

Va multumesc anticipat!

O zi frumoasa!

Mihai Antonio
Daca decizia nu e inca redactata de Curtea de Apel Bucuresti, avand in vedere faptul ca dosarul este inca la Curte, putem sa cerem o copie a hotararii judecatoresti a instantei de fond, pe care Curtea sa o legalizeze si sa aiba pe langa semnaturile si stampilele grefierilor si specificatia definitiva?
Ultima modificare: Vineri, 29 Noiembrie 2019
ALEXANDRU676, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarire a instantei marryy_lm marryy_lm va rog sa-mi dati o mina de ajutor.am avut un proces civil cu primaria capitalei,pe obligatia de a face.Mai exact am cistigat dreptul de a-mi cumpara locuinta ... (vezi toată discuția)
Am castigat recursul! cum obtin copia dupa hotarare? chitzul chitzul Am castigat recursul pentru amenda de la politia rutiera. De la Informatii Sectia ix am fost plimbat la registratura, de acolo la arhiva, la arhiva m-au trimis ... (vezi toată discuția)
Eliberare hotarire marryy_lm marryy_lm ma confrunt cu urmatoarea problema: am avut un proces la judecatoria sector 3 unde am cistigat ,dar la apel si recursul care a fost la curtea de apel am ... (vezi toată discuția)