avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Deducere tva si calcul impozit
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Deducere tva si calcul impozit

buna ziua,
va rog sa ma ajutati in privinta deducerii si colectarii tva din documente emise astfel:
1. factura fiscala emisa in euro si fara tva de catre sc.... din romania catre o sc.... din romania, cu denumire produs: transport turcia - romania
2. bonuri de combustibil din romania, turcia si bulgaria

1.a cum colectez si deduc tva din ele si cum le trec in decont de tva?
2.a cum calculez impozitul pe venit, tinand cont ca firma este platitoare de imp./venit?
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 19:28, 29 Octombrie 2013
1. Transport scutit de tva.
Bonurile de benzina, daca au cuiul firmei, foi de parcurs - deduci tva ul. Cele din strainatate ceri tva ul in tarile respective cu D318/319
Bonurile romanesti le treci in decont la achizitii cu tva
2. Care e problema la 3 % ??? CA X 0.03 si ai aflat impozitul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa-deducere benzina+diurna Silviu_r Silviu_r Am un PFA neplatitor de TVA si imi desfasor activitatea in toata tara. Am contract de comodat pe masina proprie. Am tot citit pe forumuri si in legislatie dar ... (vezi toată discuția)
Deducere tva carburant cristian_conea cristian_conea Buna ziua, Sunt Intr.Indiv.platitor de TVA. Pot deduce TVA pt. benzina cumparata pt.auto si pt.cheltuiala cu revizia periodica (pt.auto am contract de ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate 50% si foile de parcurs sevenx sevenx Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in chestiunea cu deducerea impozitului pe venit pentru chelt. cu auotvehicule. Subiectul in cauza este un SRL, ... (vezi toată discuția)