avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pasaport apatrid
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pasaport apatrid

buna ziua,sunt strain apatrid cu domiciliu stabil in romania,casatorit cu o romanca,stau de 20 ani in romania,problema mea este ca nu am certificat de nastere si nu pot sa ma duc in egipt sa fac unul ca am interzisa intrare acolo,stiti daca in legislatia romana exista exceptii de niste documente pentru anumite categorii de oameni daca vreau cetatenie romana cum sunt refugiati sau apatrizi ca sunt niste acte si apostile care nu pot obtine..in u.e au legi flexibile si chiar fac lobby pentru a da cetatenie pentru refugiati fara a indepleni conditii unei straini normalicu pasapoaret nationale.va rog un sfat ..multumesc:(
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 11:04, 25 Octombrie 2013
Nu stiu sa existe in legislatia romana exceptii.
Intrebati autoritatile romane, e singura sursa care va poate oferi solutii in caz ca acestea exista:
Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie
Telefon Relaţii cu Publicul: 021/201.93.55 , E-mail: cetatenie@just.ro
[ link extern ]

Ati incercat sa rezolvati problema certificatului de nastere prin Ambasada Egiptului in Romania? Nu puteti lua legatura cu nimeni din Egipt care sa va ajute - de exemplu un avocat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Strain apatrid houssienattia houssienattia salut, sunt strain rezident permanent in Romania,sunt apatrd fara cetateneie cu statut de refugiat.lucrez si stau de multi ani aici,problema ca nu am ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean apatrid ioana.h ioana.h Ce documente sunt necesare pentru casatoria cu un cetatean apatrid, cu pasaport egiptean, nationalitate palestiniana? (vezi toată discuția)
Pasaport tata expirat nu pot face certificat de nastere pt copil? Simona_hora@yahoo.com Simona_hora@yahoo.com Am un copilas nou nascut si vreau sa ii fac certificat de nastere,dar de la Starea Civila mi-au zis ca e imposibil pana nu obtin un nou pasaport pt tata(care e ... (vezi toată discuția)