avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Masina vicii ascunse
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Masina vicii ascunse

Buna ziua,
Doresc sa incep acest subiect dand cateva detalii referitoare la problema cu care ma confrunt.Este vorba despre cumpararea unei masini in voaloare de aproximativ 30000 din curtea unui dealer auto.Desi masina era prezenta in aceasta curte am aflat dupa semnarea contractului vanzare cumparare ca masina era de fapt inmatriculata pe numele unei persoane fizice.Specific faptul ca semnatura pe contractul de vanzare cumparare apartine reprezentantului dealerului si nu proprietarului.Inaintea cumpararii am efectuat o verificare a masinii in vederea cumpararii autoturismului,la o reprezentanta autorizata.Fara sa fiu informat de faptul ca partea de tinichigerie nu face parte din acest control si se putea efectua decat la cerere,mi s-a adus la cunostinta ca masina nu prezinta probleme.Avand ca baza aceast control am considerat la masina este in stare buna de functionare,lucru confirmat si de reprezentatul dealurului cat si de anuntul de vanzare a masinii in care se specifica faptul ca masina este fara accident.
Dupa aproximativ 5 luni intorcandu-ma la un alt service autorizat pentru lucrarii de intretinere periodice mi s-a adus la cunostinta ca masina a fost grav avariata,s-a constat lipsa airbagurilor (constatare facuta prin inlaturarea tapiteriei si ornamentelor),pragurile prezinta urme de tinichigerie artizanala,parbriz montat necorespunzator.Estimarea partiala a reparatiilor se ridica in jurul valorii de 11000 de euro dar pentru a face o evaluare corecta trebuie facuta o expertiza mult mai amanuntita.Am efectuat si o expertiza extrajuridica in urma careia s-a constat ca masina a fost grav avariata si ca accidentul a avut loc inaintea cumpararii.Am si documente de la politie si societatiile de asigurare care sa ateste ca nu am fost implicat in niciun accident in perioada in care am utilizat automobilul.Intrebarea mea este daca as putea depune o plangere penala impotriva vanzatorului cat si a dealerului.Ce sanse sunt pentru inceperea urmarii penale?Intr-un proces civil pot avea sanse?Va multumesc anticipat pentru colaborarea dvs.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:01, 25 Octombrie 2013
Chiar daca detineti documente care dovedesc implicarea autovehiculului in evenimentul rutier care a necesitat inlocuirea componentelor si executarea de reparatii,ramane ca dvs sa sustineti si sa probati ca nu ati fost corect si complet informat asupra istoricului evenimentelor in care a fost implicat auto si reparatiile intreprinse asupra acestuia
Teoretic ,in baza documentelor aveti sanse sa obligati la plata de daune in actiune civila impotriva vanzatorului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare dol RalucaaS RalucaaS Buna ziua tuturor! In urma cu aprox 30 zile, am incheiat un contract de vanzare cumpararare pt un autovechicul second-hand. La incheierea contractului, am ... (vezi toată discuția)
Autoturism avariat din reprezentanta emilrst emilrst Buna, In urma cu un an am cumparat o masina rulata de la o reprezentanta auto din tara, dealer autorizat a marcii pe care am cumparato. Masina nu a fost ... (vezi toată discuția)
Intrebare alina240 alina240 Am si eu o intrebare. In urma cu cateva luni am achizitionat prin contract de vanzare-cumparare( incheiat la o firma autorizata) o masina second hand adusa ... (vezi toată discuția)