Buna ziua,
In calitate de angajator am facut restructurare post- director vanzari zona Moldova;deoarece nu aveam vanzari si nici directorul respectiv nu-si dadea interesul. Mentionez: am avut toate actele necesare pt. acest angajat. Dupa restructurarea postului nu am angajat pe nimeni pe zona respectiva( Moldova); insa am facut 2 angajari in sudul tarii( gestionar si tehnician mase plastice). Tribunalul i-a respins toate capetele de cerere iar la Curtea de Apel i-a admis in parte: repunerea in functia avuta anterior si drepturile salariale din mom. concedierii pana in mom. repunerii i functia avuta anterior. Solutia : IREVOCABILA. Intrebarea mea este: cu cerere in anulare/ revizuirea pot sa mai schimb ceva??Trebuie sa-i fac eu adresa ca sa vina la munca?? VA ROG MULT SA MA AJUTATI:(
Deoarece s-a constatat de catre instanta ca, concedierea a fost nelegala atunci s-a angajat si raspunderea patrimoniala a angajatorului.
Pot fi menţionate drept fapte ilicite ale angajatorului susceptibile să atragă răspunderea patrimonială a acestuia, următoarele: concedierea nelegală a salariatului, neplata sau întârzierea plăţii salariului etc.
concedierea a rezultat in urma restructurarii postului, dovada consta in vanzarile zero , activitate zero, cifra de afaceri mai mica decat anul anterior ( asta pt. ca domnul in cauza a zis ca darorita lui ni s-a marit cifra de afaceri, lucru total neadevart..., am depus la instanta si dovada pt aberatia asta)... NU POT CONCEDIA NICIUN ANGAJAT IN URMA RESTRUCTURARII POSTULUI?? NU REPREZINTA UN MOTIV DESTUL DE RELEVANT?