avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia de crestere a copilului

Am avut un contract de munca in Italia pana pe 1 octombrie,dar pe lunile august si septembrie am statul de plata 0 pentru ca mi sa spus ca nu este de lucru,contractul de munca nu a fost desfacut dar contributiile sunt tot 0. Mi-am dat eu demisia in m octombrie si m-am amgajat in Romania.Intrebarea mea este daca mai am dreptul la indemnizatia de crestere a copilului avand aceste doua luni cu contract dar cu venit 0. pe aceste doua luni am un venit impozabil din chiri,se i-a in calcul?cand se va naste copilul eu o sa am 7 luni lucrate in Romania. va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:30, 26 Octombrie 2013
1. Venitul din chirii nu este un venit profesional si nu este luat in calculul indemnizatiei pentru concediu crestere copil (CCC).

2. - Daca nu ati venituri din salarii in acele luni nu veti putea beneficia de indemnizatie pentru CCC.
- Cum ati fost in acele luni, ati avut suspendat contractul individual de munca (CIM), ati fost in acel "somaj tehnic" care se utilizeaza in Romania sau cum?
- Dar intrebati si la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.
1. Care este data preconizata a nasterii ?

2. Referitor la somajul tehnic, cassa integrazione, angajatorul trebuia sa indeplineasca anumite formalităţile.
Potrivit legislatiei italiene, sunt două plafoane maxime a indemniztaiei in acest caz. Cine are salariu pînă în 1.900 de euro brut, ia circa 750 de euro, maxim 800. Cine are peste 1.900 de euro pe bustapaga, ia peste 800. Ce se întîmplă: şi acest şomaj tehnic este acordat unei firme dacă există “una ripresa di lavoro”, adică peste două, trei, patru luni de zile firma va reintra în circuitul muncii. Altfel nu i se acordă cassa integrazione. Deci, cassa integrazione ordinaria porneşte cu cele faimoase 13 săptămâni - prima perioadă -, după care perioada poate fi prelungită pânăla un an de zile.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de somaj - indemnizatie pentru cresterea copilului ralucadraganuta ralucadraganuta buna ziua, sunt insarcinata in luna a 7a, am lucrat 2 ani, respectiv septembrie 2009 - august 2011 pana mi-a expirat contractul de munca. am vrut sa intru in ... (vezi toată discuția)
Bună! sunt in ccc. in timpul concediului prenatal am primit ... Dana Coto Dana Coto Bună! Sunt in CCC. In timpul concediului prenatal am primit o notificare prin care am fost înștiințată că postul meu s-a desființat. Fetița mea va ... (vezi toată discuția)
Lamurire indemnizatie de copil silvimiha silvimiha Buna ziua! Intrebarea mea este: nu sunt angajata,dar vreau sa platesc darile catre stat din mana timp de un an,minimum pe economie.In ... (vezi toată discuția)