am si eu o problema, am fost fortate de catre firma x as o voi numi sa imi semnez demisia cu acordul amblelor parti cu preaviz de 20 zile dara fara a merge la munca mentionez ca mi s-a interzis sa mai intru in firma x, am fost de acord ne stiind ca vor urma problemele. in ziua respectiva cand am semnat demisia am predat colegei o suma de bani si s-a semnat de predare primite , a doua zi am fost anuntata ca lipsesc niste chitante si o anumita suma de bani , dupa care la cateva zile am fost anuntata ca lipseste si un chitantier si iarasai am fost anuntata ca lipseste de fapt o suma mai mare de bani , ce pot face in cazul asta firma x , iar daca pe mine ma pot invinui de furt ?
e bine sa contactati un avocat, in cazul in care firma va formula o plangere penala impotriva dvs. Pana atunci, e bine sa cereti sa va vedeti cu seful dvs. precum si cu persoana careia i-ati predat banii despre care faceti vorbire in mesajul dvs. Intrucat aveati gestiuner, e bine sa clarificati direct ce problem au aparut, se verificati atat contractul individual de munca cat si actele aditionale incheiate cu angajatorul. In cazul in care credeti ca vi s-a creat o nedreptate sau un abuz, e bine sa faceti si o plangere la ITM, in urma careia inspectorii acestei institutii vor demara o ancheta la respectiva societate. Pentru a avea succes, apelati la o persoana familiarizata cu astfel de sesizari, sa va ajute sa o intocmiti corect, la obiect si fara greseli de exprimare sau ortografie ( asta pentru a fi luata in consideratie si a fi tratata cu toata seriozitatea).
succes!