avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revisal - cine poate inregistra ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revisal - cine poate inregistra ?

Buna ziua,
As dori sa stiu daca orice angajat poate introduce informatiile in REVISAL fara a avea vreun curs in domeniu, respectiv de IRU ?
Este legal sau pot aparea probleme ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: c_ia , utilizator 13:11, 28 Octombrie 2013
In Revisal poate inregistra cel ce are atributii in acest sens, desemnate expres in fisa postului. De obicei, este o persoana care are o imputernicire pentru acest lucru -curs Inspector Resurse Umane, decizie in acest sens, etc, nefiind permis oricarui functionar sa inregistreze aceste operatiuni. La un eventual control al ITM-ului, daca sunt nereguli, angajatorul va suporta consecintele.
Ultima modificare: Vineri, 25 Octombrie 2013
ContSters170895, utilizator
Revisal-ul poate fi completat de orice angajat desemnat prin decizie de catre angajator. Nu sunt impuse conditii de instruire sau cursuri.

HG nr. 500/2011:

ART. 2
...
(2) Fiecare angajator are obligaţia de a înfiinţa şi transmite la inspectoratul teritorial de muncã un registru general de evidenţã a salariaţilor şi de a-l prezenta inspectorilor de muncã, la solicitarea acestora.
(3) Angajatorii care au înfiinţat sucursale, agenţii, reprezentanţe sau alte asemenea unitãţi fãrã personalitate juridicã, cãrora le-au delegat competenţa încadrãrii personalului prin încheierea de contracte individuale de muncã, pot delega acestora şi competenţa înfiinţãrii registrului.
(4) Au obligaţia de a înfiinţa şi transmite registrul la inspectoratul teritorial de muncã şi misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale altor state în România, respectiv, dupã caz, institutele culturale şi reprezentanţele comerciale şi economice ale altor state în România, pentru personalul angajat local care are cetãţenia românã sau reşedinţa permanentã în România.
(5) Completarea şi transmiterea registrului se fac de cãtre una sau mai multe persoane nominalizate prin decizie scrisã de cãtre angajator.
Tocmai, ii trebuie o decizie in acest sens. Nu orice angajat o poate face, cum intreba initiatorul topicului.
MayeMaya a scris:

De obicei, este o persoana care are o imputernicire pentru acest lucru -curs Inspector Resurse Umane, decizie in acest sens, etc,


Nu este obligatoriu cursul de inspector resurse umane.
Imi cer scuze, am vrut sa mentionez ca ma refer la orice angajat, dar desemnat de conducere desigur.
Ma interesa doar daca introducerea datelor o poate face persoana desemnata fara a avea acel curs.
Va multumesc foarte mult :).

Alte discuții în legătură

Evidenta personalului angajat ContSters138151 ContSters138151 Buna ziua, As avea o intrebare, evidenta personalului angajat de catre o societate se poate tine doar de catre un inspector resurse umane sau se poate in ... (vezi toată discuția)
Revisal COSTA AMALIA CRISTINA COSTA AMALIA CRISTINA In final trebuie sa ai curs RU pentru un REVISAL sau nu trebuie (vezi toată discuția)
Intrebare pt inspectorii de munca padicam padicam De la 1 august trebuie ca persoana care sa ocupa de resurse umane sa aiba decizie de numire de la director si sa aiba atestat de ihr. E obligatoriu ca si in ... (vezi toată discuția)